Mieli skaitytojai… žiema vis arčiau. O kai vėsūs sezono vėjai užlieja mus tai, kas turėtų pasirodyti gatvių kampuose visoje Azijoje, išskyrus nuostabius gatvės pirklius, parduodančius keptas saldžiąsias bulves. OMgosh, tos keptos saldžiosios bulvės aromatas! Taip gerai! Šią karštą putlią saldžiąją bulvę kaip tik reikia laikyti šaltose rankose. Jau nekalbant apie pirmąjį sodrų kreminės saldžiųjų bulvių minkštimo kąsnelį. Tik tai, kad sušildytų jus ir suteiktų jums teisę viduje ir išorėje!
Ir jei, vargšai mielieji, neturite draugiško saldžiųjų bulvių pirkėjo kaimynystėje, nesijaudinkite, mes esame čia, kad išgelbėtume dieną! Nes, atspėkite, namuose galite lengvai pasigaminti puikių keptų saldžiųjų bulvių, kurių skonis yra toks pat geras, kokį galite įsigyti iš gatvės prekeivių.
Keptas saldžiąsias bulves 烤番薯 taip labai paprasta pagaminti. O valgyti skaniai: karšta, saldi ir kreminė. Tai tiesiog sušildo senąją širdį, tai daro.
Pirmiausia žinokite, kad yra tiek daug saldžiųjų bulvių rūšių! Tikrai nuostabiausia Motinos Gamtos dovana. Jų būna labai daug. Smėlio spalvos oda, violetinė oda, raudona oda. Vidus yra nuo kreminės geltonos iki oranžinės iki violetinės spalvos.
Saldžiosios bulvės yra saldžios ir krakmolingos, kaip gamtos saldainiai. Jie ne tik skanūs, bet, ar žinojote, laikomi supermaistu. Saldžiosios bulvės yra pilnai pripildytos skaidulų, antioksidantų, vitaminų (ypač vitamino A) ir mineralai.
Nusprendėme paragauti japoniškų saldžiųjų bulvių, kurių išorė yra raudona, o vidus – kreminės baltos spalvos, kuri iškepus tampa nuostabiai geltona. Šios saldžiosios bulvės yra gana saldžios, tiesiog mūsų alėjoje! Japonijoje šios skrudintos saldžiosios bulvės yra žinomos kaip yaki imo ir yra brangus žiemos užkandis.
Kad ir kokią saldžiąją bulvę bepasirinktumėte, gerai nušveiskite odą, nusausinkite ir tada vieną ar du bakstelėkite šakute. Taip kepdama bulvė nesprogs.
Kitas dalykas, kurį reikia padaryti, yra nuspręsti, ar norite eiti nuogas. Cha, cha, nespręsk pats kvailas, dėl saldžiųjų bulvių. Jei saldžiąsias bulves išvirsite nuogas, gausite sausesnį, šiek tiek karamelizuotą skonį. O odelė lengvai atsiskirs nuo minkštimo. Jei nuspręsite apsirengti saldžiąją bulvę (su sidabrine aliuminio folija) saldžiosios bulvės bus drėgnesnės su minkšta oda, kurią galėsite valgyti kartu su minkštimu.
Nusprendėme neiti nuogi.
Štai mūsų „aprengtos“ saldžiosios bulvės, visos aprengtos ir paruoštos keliauti. Mūsų saldžiosios bulvės buvo tikrai mažos, ar galite pasakyti?
Maždaug valanda orkaitėje ir jūsų saldžiosios bulvės yra paruoštos mėgautis. Jokio nerimo, jokio šurmulio – tai tikrai puikus būdas paruošti sveiką, širdžiai mielą užkandį. Keptos saldžiosios bulvės, karštos iš orkaitės, yra toks skanėstas! Pasiruoškite ją atidaryti ir mėgaukitės saldžiais, kreminiais kaštoniniais keptų saldžiųjų bulvių skoniais! Tikimės, kad šis saldus žiemos užkandis jums patiks taip pat, kaip ir mes!
Skrudintos saldžiosios bulvės
(4 porcijoms) Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 50 min
Ingredientai:
- 12 mažų saldžiųjų bulvių arba 4 didelės
- Aliuminio folija
Po tekančiu vandeniu nušveiskite saldžiųjų bulvių odelę šepetėliu. Leiskite išdžiūti. Šakute į batatę išdurkite vieną ar dvi skylutes.
Kiekvieną saldžiąją bulvę suvyniokite į aliuminio foliją (arba ne, daugiau informacijos rasite aukščiau esančiame įraše) ir sudėkite į kepimo skardą.
Nekaitinkite orkaitės. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir nustatykite temperatūrą iki 375°F (190°C). Kepkite 50 minučių arba tol, kol peiliu lengvai pradursite didžiausią saldžiąją bulvę.
Patiekite karštą ir skanų. Atsukite foliją ir perpjaukite per pusę. Norėdami valgyti, naudokite šaukštą, kad ištrauktumėte minkštimą. Taip pat galite valgyti odą.
Jei negalite valgyti visų iš karto, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir laikykite uždengtą šaldytuve iki 5 dienų. Įkaitinkite orkaitėje (350°F 10-15 min.). Ilgiau laikyti užtrauktuku ir laikyti šaldiklyje iki mėnesio. Leiskite visiškai atitirpti ir vėl įkaitinkite orkaitėje.