Manau, pats metas pradėti ruošti atsargas žiemai. Šįkart siūlau išsivirti pikantiško skonio ir puikios rūgštelės sklidiną abrikosų uogienę su rozmarinais.

INGREDIENTAI

  • 1 kg abrikosų
  • 800 g cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 rozmarino šakelių

GAMINIMAS

  1. Abrikosus nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus.
  2. Visus produktus sudedame į puodą storu dugnu ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
  3. Tuomet padidiname liepsną ir verdame 50 minučių. Verdant susidaro putos, kurias reikia nugriebti.
  4. Prieš baigiant virti, uogienė ima „spjaudytis“, tad sumažiname ugnį ir nuolat maišome, kad neprisviltų prie puodo dugno.
  5. Išvirusią uogienę paliekame šiek tiek atvėsti, supilstome į sterilius stiklainius ir sandariai uždarome. Pastatome ant rankšluosčio dangčiu žemyn, kol visai atauš.

Skanaus!

Aviečių ir abrikosų uogienė