Manau, pats metas pradėti ruošti atsargas žiemai. Šįkart siūlau išsivirti pikantiško skonio ir puikios rūgštelės sklidiną abrikosų uogienę su rozmarinais.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]-
1 kg abrikosų
-
800 g cukraus
-
1 citrinos sulčių
-
2 rozmarino šakelių
- Abrikosus nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus.
- Visus produktus sudedame į puodą storu dugnu ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
- Tuomet padidiname liepsną ir verdame 50 minučių. Verdant susidaro putos, kurias reikia nugriebti.
- Prieš baigiant virti, uogienė ima „spjaudytis“, tad sumažiname ugnį ir nuolat maišome, kad neprisviltų prie puodo dugno.
- Išvirusią uogienę paliekame šiek tiek atvėsti, supilstome į sterilius stiklainius ir sandariai uždarome. Pastatome ant rankšluosčio dangčiu žemyn, kol visai atauš.
Skanaus!