Browsing Tag
Actas
8 posts
Žalių pomidorų ir obuolių čatnis
Kurią čia dieną paskambinau draugei ir paprašiau paskinti jos anytos šiltnamyje žalių pomidorų kilogramą. Ji sutiko. Praėjo pora…
Baklažano, mocarelos ir bazilikų salotos
Labai tvarkingos, klasikinės Viduržemio jūros regiono vegetariškos salotos. Kvapnios, lengvos, bet labai sočios. Šioms salotoms šefas Paul Rankin siūlo naudoti smailianoses Romero rūšies arba, dar kitaip vadinamas pointy nose peppers, paprikas. Labai džiaugiausi, kad parduotuvėje būtent jų ir radau. Kuo jos ypatingos? Šių paprikų skonis daug saldesnis nei paprastų, kvapas – aromatingesnis. Todėl pakepintos šios paprikos suteikia valgančiajam ypatingai daug džiaugsmo – man netgi norėjosi salotose jų šiek tiek daugiau. Bet, žinoma, galima naudoti ir paprastas paprikas.
Kepta skumbrė su Panzanella salotomis
Dar vienas skumbrės receptas. Skumbrė – fantastiška žuvis, o ją paruošti galima įvairiais būdais. Nors Lietuvoje ji dažniausiai…
Kiaulienos kepsniai su slyvų padažu
Šis kepsnys su slyvų padažu tapo vienu mėgstamiausiu, nes yra paprastai paruošiamas, bet sultingas ir gardus. INGREDIENTAI 800…
Pyragas su špinatais
Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai),…
Lašiša su vyšnių padažu
Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir…
Svogūnų džemas
Svogūnų džemas? Taip. Be galo be krašto skanus, kaip garnyras, padažas, ta “uoga” (cinkelis) kuri padaro užkandį tobulu.…
Vištiena su Satay padažu
Turiu tokį polinkį užsikabinti už kažkokios vienos virtuvės arba vieno šefo. Šiuo metu esu užsikabinusi už azijietiškos virtuvės,…