Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal šį receptą.
INGREDIENTAI ĮDARUI:
- 2 stiklinės aguonų;
- 1/2 stiklinės cukraus;
- 1-2 šaukštai medaus arba 3 šaukštai uogienės.
INGREDIENTAI TEŠLAI:
- 2 stiklinės miltų;
- stiklinės vandens;
- 2-3 šaukštai aliejaus;
- žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
- Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir mirkykite per naktį.
- Išmirkusias nusausinkite, sugrūskite, sumaišykite su medumi ir cukrumi iki vientisumo.
- Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, iškočiokite lakštą ir supjaustykite jį kvadratais.
- Dėkite įdaro ir formuokite virtinius.
- Leiskite virtinius į verdantį vandenį ir virkite 5-6 minutes, tiekite su sirupu, sultimis arba kompotu.