Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal šį receptą.
INGREDIENTAI ĮDARUI
- 2 stiklinės aguonų
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1-2 šaukštai medaus arba 3 šaukštai uogienės
INGREDIENTAI TEŠLAI
- 2 stiklinės miltų
- stiklinės vandens
- 2-3 šaukštai aliejaus
- žiupsnelis druskos
GAMINIMAS
- Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir mirkykite per naktį.
- Išmirkusias nusausinkite, sugrūskite, sumaišykite su medumi ir cukrumi iki vientisumo.
- Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, iškočiokite lakštą ir supjaustykite jį kvadratais.
- Dėkite įdaro ir formuokite virtinius.
- Leiskite virtinius į verdantį vandenį ir virkite 5-6 minutes, tiekite su sirupu, sultimis arba kompotu.