Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal šį receptą.

INGREDIENTAI ĮDARUI

  • 2 stiklinės aguonų
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1-2 šaukštai medaus arba 3 šaukštai uogienės

INGREDIENTAI TEŠLAI

  • 2 stiklinės miltų
  • stiklinės vandens
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • žiupsnelis druskos

GAMINIMAS

  1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir mirkykite per naktį.
  2. Išmirkusias nusausinkite, sugrūskite, sumaišykite su medumi ir cukrumi iki vientisumo.
  3. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, iškočiokite lakštą ir supjaustykite jį kvadratais.
  4. Dėkite įdaro ir formuokite virtinius.
  5. Leiskite virtinius į verdantį vandenį ir virkite 5-6 minutes, tiekite su sirupu, sultimis arba kompotu.