Šios skanios, linksmos apelsinų duonos riekelė tikrai praskaidrins jūsų dieną.
Kadangi iki pavasario dar daug savaičių, norisi ką nors šilto ir linksmo. Man labai patiko Vaisinė duona, kurią gaminau šiek tiek seniau, todėl nusprendžiau pagaminti dar vieną duoną iš citrusinių vaisių – šį kartą nusprendžiau naudoti apelsiną.
Riekelė šios skanios duonos puikiai tiks ryte prie kavos ar arbatos puodelio arba bet kuriuo paros metu, kai trokštate šiek tiek saulės.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 3 kiaušiniai
- ¾ puodelio cukraus
- 1/3 puodelio augalinio aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės
- 1 ½ stiklinės kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas tarkuotos apelsino žievelės (nuo maždaug 1 apelsino)
- 1 ¾ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio sodos
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
- 2/3 stiklinės grietinės
- ¼ puodelio apelsinų sulčių
Glazūrai:
- 4 arbatinius šaukštelius apelsinų sulčių
- ½ puodelio + 2 šaukštai cukraus pudros
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite tris (3) 12 cm x 8 cm kepimo formas.
- Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės.
- Įpilkite augalinio aliejaus ir vanilės ir plakite iki vientisos masės.
- Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, apelsino žievelę, kepimo miltelius, soda ir druską.
- Miltų mišinį pakaitomis su grietine suberkite į kiaušinių mišinį, 3 kartus įmaišius miltų ir 2 kartus grietinės, pradedant ir baigiant miltų mišiniu, po kiekvieno įpylimo gerai išmaišant.
- Supilkite apelsinų sultis, išmaišykite.
- Šaukštu supilkite tešlą į riebalais išteptas kepimo formas, užpildydami kiekvieną formą maždaug ¾. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 28-32 minutes arba tol, kol į kepalo vidurį įdėtas dantų krapštukas bus švarus.
- Atvėsinkite kepaliukus ant grotelių 10 minučių.
- Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir pilnai atvėsinkite.
- Glajui pagaminti išplakite 4 arbatinius šaukštelius apelsinų sulčių su cukraus pudra; po šaukštą palaipsniui įpilant cukraus.
- Mentele tolygiai paskirstykite glaistą.
Pastabos:
Pagal šį receptą galima pagaminti vieną 22 x 12 x 7 kepalą. Kepimo laiką padidinkite iki 40–45 minučių.