Sekmadienį, kai visi svečiai išbildėjo kas sau ir likome vieni patys namie…kokia palaima…ramu, tylu, niekur neskubi, ramiai išgeri šviežių mėtų arbatos ir planuoji savo dieną be streso. Dievinu šį jausmą…
Kadangi užėjo lietus ir parvijo į kambarį, kuriame kaip visada stovi tautos priešas TV, bet kartais jis gelbėja, norint nuo visko atsiriboti. Trumpai tariant, rodė laidą apie J.Oliverį ir skubantį, emociaonalų darbą virtuvėje per 30 minučių. Jo temperamentas šiandien gal buvo ir ne vietoje, bet įdėją pametėjo puikią: kaip paruošti šviežias bulves. Tad, nusižiūrėjusi šią mintį, nušuoliavau į virtuvę gaminti vėlyvų pietų.
Jautienos troškiniui reikės:
INGREDIENTAI
- 300 g jautienos (naudojau kumpį)
- 1 svogūno
- 2 morkų
- 3 paprikų
- 1/2 cukinijos
- 1 baklažano
- 2 pomidorų
- 1 čili pipiro su sėklomis
- 2 didelių česnako skiltelių
- 3 šaukštų balzaminio acto
- Labai didelės saujos petražolių, kalendros, krapų
- Grūstų pipirų, druskos
- Aliejaus
GAMINIMAS
- Jautieną supjaustau gan dideliais gabalėliais (apie 3x4cm), apkepu troškinimo puode.
- Kol ši kepa, susipjaustau stambiai visas daržoves. Sudedu į troškintuvą svogūnus, česnakus, čili pipiriuką su visomis sėklomis, morkas, grūstus pipirus, druską ir troškinu savose sultyse ant silpnos ugnies 1,5 valandos.
- Tada sudedu morkas, pomidorus, baklažanus, paprikas bei palieku ant ugnies dar 0,5 valandos.
- Supilu balzaminį actą, išmaišau, paragauju. Jeigu nieko netrūksta, sudedu didžiulę saują kapotų prieskoninių žolelių. Uždengusi, palieku susistovėti.
O tuo tarpu ruošiu bulves

INGREDIENTAI
- 6 bulvių
- 3 česnako skiltelių
- šaukšto sviesto
- aliejaus kepimui
- didelės saujos prieskoninių žolelių (aš naudojau tas pačias, kaip ir troškiniui)
- Išverdu švežutėles bulves su lupenomis. Nusunkiu, papurtau puodą ir kai bulvės šiek tiek pravėsta jas rankomis sulaužau.
- Dedu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir česnako skiltelėmis su česnakais (juos dėjau su odele, bet sutrėkštus) ir apkepu, dedu sviestą ir viską apvarčiusi dar minutėlę pakepu.
- Tada uždedu didžiulę saują sukapotų prieskoninių žolelių, perverčiu ir dedu į lėkštę šalia troškinio.
Šeimyna man liepė aprašyti pirma apie šias, nerealiai skanias bulves, o tik po to apie troškinį 🙂 … o “sulapnojo” viską, net ausys “klanksėjo” 🙂