Šiandien dar vienas portugališkas receptas, į kurį įeina bacalhau (džiovinta sūdyta menkė – praėjusią vasarą po atostogų Portugalijoje į Dubajų atsivežėme kelis kilogramus), avinžirniai, virti kiaušiniai ir petražolės. Tai taip paprasta, bet labai skanu. Tai populiarios vasaros salotos Portugalijoje, puikiai tinkančios prie užkandžių. Ar turėčiau pasakyti, kad man buvo sunku nufotografuoti šias salotas, nes vis jas valgiau?
4 porcijoms:
- 1 1/2 puodelio virtų avinžirnių (namuose virti avinžirniai yra geriau nei konservuoti);
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 300 g bacalhau (džiovinta sūdyta menkė);
- 1/2 raudonojo svogūno (smulkiai supjaustyto);
- 2 kietai virti kiaušiniai;
- 1/3 puodelio šviežių petražolių lapelių, smulkiai pjaustytų + papuošimui;
- 1 valgomasis šaukštas baltojo acto;
- juodųjų alyvuogių (nebūtina).
GAMINIMAS:
- Dubenyje užpilkite bacalhau vandeniu. Rehidratuokite mažiausiai 12 valandų. Žuvį nusausinkite ir nuplaukite, tada nulupkite odą ir pašalinkite kaulus. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite pusę šaukšto alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps skaidrūs. Suberkite bacalhau ir kepkite, kol iškeps (4-5 minutes). Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
- Smulkiai supjaustykite kietai virtus kiaušinius. Serviravimo dubenyje sumaišykite avinžirnius ir atvėsusius bacalhau.
- Švelniai įmaišykite susmulkintus kiaušinius ir petražolių lapelius.
- Ant salotų apšlakstykite likusį alyvuogių aliejų ir actą ir švelniai išmaišykite.
- Papuoškite juodosiomis alyvuogėmis ir petražolėmis.
- Patiekite šaltą arba kambario temperatūros.
Šaldytuve gerai išsilaiko iki 48 valandų. Skanaus!!!