Turinys:
Šis receptas priklauso ispaniškųjų užkandžių – TAPAS kategorijai. Labai džiaugiuosi, kad radau dar vieną patiekalą, kurį galėsiu įterpti į skanių pusryčių meniu.
Labai skanu – tikrai nesitikėjau. Kiekvienąkart nudžiugdavau aptikusi paprikos trupinėlių šaukšte. O avinžirniai su Sherry vinegaru tikrai draugauja! Tiesiog puikus veganiškas patiekalas.
- Įvertinimas: 9/10
- Sudėtingumas: Nėra ką veikti.
- Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Jamie does”.
INGREDIENTAI
Dviems nedidelėms porcijoms reikės:
- 400 g talpos skardinės konservuotų avinžirnių
- 1 valgomojo šaukšto Sherry vinegaro
- Keleto šlakelių extra virgin alyvuogių aliejaus
- Vienos susmulkintos skiltelės česnako
- Žiupsnelio jūros druskos
- Aitriosios paprikos miltelių
- Džiovintų raudonėlių
GAMINIMAS
- Prikaistuvyje pakaitinkite avinžirnius kartu su jų konservų sultimis iki tol, kol pradės virti. Tada nukelkite nuo ugnies ir su bulvėms trinti skirtu įrankiu sutrinkite avinžirnius iki košinės konsistencijos.
- Įmaišykite Sherry vinegarą, suberkite smulkintus česnakus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir įberkite gerą žiupsnį druskos. Viską išmaišytkite ir vėl pastatykite minutei ant ugnies.
- Patiekite košę: sudėkite avinžirnius į dubenėlius, užpilkite ant viršaus dar po šlakelį alyvuogių aliejaus, užberkite po gerą žiupsnį aitriosios paprikos, šiek tiek druskos ir nepagailėkite džiovintų raudonėlių. Skanaukite su traškia balta duona.
Skanaus!
Rekomenduoju porą receptų su avinžirniais: