Turinys:
Ar gali būti neskanios salotos su Fetos sūriu, bazilikais ir mėtomis? Tikriausiai ne. Šios labai kvapnios, intensyvaus skonio, tarytum šaukiančios vasarą. Skaniam sekmadieniui. Tik žolelės būtinai būtinai turi būti šviežios.
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Nėra ką veikti.
- Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Gaminame su Oliveriu”, 122 puslapis.
INGREDIENTAI
4 porcijoms reikės:
- 1 nulupto nedidelio raudonojo svogūno
- 1-2 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų ( aš naudojau vieną – aštrumas jautėsi)
- 2 saujų prinokusių raudonų arba geltonų pomidorų
- 2 citrinų
- Extra virgin alyvuogių aliejaus
- Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (410 g) ( tinka naudoti ir virtus – tada prireiks 4 didelių saujų, bet konservuoti minkštesni ir kvapnesni)
- Saujos sukapotų šviežių mėtų
- Saujos suplėšytų žaliųjų arba violetinių šviežių bazilikų
- 200 g Fetos sūrio
GAMINIMAS
- Iš pradžių supjaustykite plonais griežinėliais svogūną, tada labai smulkiai susmulkinkite aitriąją papriką, galiausiai stambiai supjaustykite pomidorus ir viską išmaišykite dubenyje.
- Išspauskite iš pusantros citrinos sultis ir apšlakstykite salotas. Taip pat nepagailėdami įpilkite alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Prikaistuvyje pašildykite avinžirnius kartus su jų konservų sultimis, tada jas nupilkite ir 90 procentų visų karštų avinžirnių sudėkite į salotas. Likusius avinžirnius sutrinkite šakute ir taip pat sudėkite į salotas. Trumpam palikite viską marinuotis – iki tol, kol karštis iš avinžirnių išgaruos.
- Patiekite salotas kambario temperatūros, prieš tai įtrupinę Fetos sūrio, įbėrę bazilikų bei mėtų ir viską išmaišę.
- Galima išspausti ir likusią pusę citrinos – Jūsų reikalas. J. Oliveris taip pat siūlo pridėti Chorizo dešros, saulėje džiovintų pomidorų bei varijuoti žolelėmis. Iš mano patirties – skanu su traškia duona. Taip pat siūlau salotas patiekti kambario temperatūros, kadangi visai atšalusios jos nebe tokios kvapnios.
Skanaus!
Taip pat rekomenduoju: