Vasariškos avinžirnių salotos su Fetos sūriu

Tinginiai irgi verda
Vasariškos avinžirnių salotos su Fetos sūriu
Vasariškos avinžirnių salotos su Fetos sūriu

Ar gali būti neskanios salotos su Fetos sūriu, bazilikais ir mėtomis? Tikriausiai ne. Šios labai kvapnios, intensyvaus skonio, tarytum šaukiančios vasarą. Skaniam sekmadieniui. Tik žolelės būtinai būtinai turi būti šviežios.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nėra ką veikti.
  • Porcijos: 4 asmenims
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Gaminame su Oliveriu”, 122 puslapis.

INGREDIENTAI:

  • 1 nulupto nedidelio raudonojo svogūno;
  • 1-2 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų ( aš naudojau vieną – aštrumas jautėsi);
  • 2 saujų prinokusių raudonų arba geltonų pomidorų;
  • 2 citrinų;
  • Extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių (410 g) ( tinka naudoti ir virtus – tada prireiks 4 didelių saujų, bet konservuoti minkštesni ir kvapnesni);
  • Saujos sukapotų šviežių mėtų;
  • Saujos suplėšytų žaliųjų arba violetinių šviežių bazilikų;
  • 200 g Fetos sūrio.

GAMINIMAS:

  1. Iš pradžių supjaustykite plonais griežinėliais svogūną, tada labai smulkiai susmulkinkite aitriąją papriką, galiausiai stambiai supjaustykite pomidorus ir viską išmaišykite dubenyje.
  2. Išspauskite iš pusantros citrinos sultis ir apšlakstykite salotas. Taip pat nepagailėdami įpilkite alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Prikaistuvyje pašildykite avinžirnius kartus su jų konservų sultimis, tada jas nupilkite ir 90 procentų visų karštų avinžirnių sudėkite į salotas. Likusius avinžirnius sutrinkite šakute ir taip pat sudėkite į salotas. Trumpam palikite viską marinuotis – iki tol, kol karštis iš avinžirnių išgaruos.
  4. Patiekite salotas kambario temperatūros, prieš tai įtrupinę Fetos sūrio, įbėrę bazilikų bei mėtų ir viską išmaišę.
  5. Galima išspausti ir likusią pusę citrinos – Jūsų reikalas. J. Oliveris taip pat siūlo pridėti Chorizo dešros, saulėje džiovintų pomidorų bei varijuoti žolelėmis. Iš mano patirties – skanu su traškia duona. Taip pat siūlau salotas patiekti kambario temperatūros, kadangi visai atšalusios jos nebe tokios kvapnios.

Skanaus!

Taip pat rekomenduoju:

Related Posts
Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonųjų kopūstų salotos

Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas.
Karolina
Plačiau