Gimtadienio proga sesė padovanojo kulinarinę knygą Azijos Virtuvė Nuo A iki Z, kurioje radau nuostabios sriubos receptą!
Labai skanu, tai tikrai malonus, netikėtas atradimas, reikalaujantis minimalių laiko išteklių, patikęs ir mums, ir mano mamai, kuri yra labiau tradicinio lietuviško maisto valgytoja.
Sriubos užteks 3-4 asmenims. Patariu naudoti tik šviežias žoleles. Ir jokiu būdu nenaudokite tamsaus sojų padažo (dark soy sauce)!
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta.
- Šaltinis: Adaptuota iš knygos Azijietiška Virtuvė Nuo A Iki Z, 92 puslapis
2-3-4 porcijoms reikės:
- Pusės Honey Dew meliono
- 100 g vištienos krūtinėlės
- 2-3 šviežių didžiųjų krevečių
- Keleto mėtų lapelių
- Kuokšto/ryšulėlio šviežios kalendros
- 1 nedidelio svogūno
- 1 valgomojo šaukšto žuvų padažo (fish sauce)
- 1 valgomojo šaukšto lengvo sojos padažo (light soy sauce)
- 0.5 litro vandens
- Pusantro vištienos sultinio kubelio
- Druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Supjaustykite smulkiai svogūną, kubeliais – melioną (nulupkite žievę), nedideliais gabalėliais – vištieną, sukapokite žoleles.
- Užvirkite vandenį su sultinio kubeliu ir svogūnu.
- Vandeniui užvirus, sudėkite į puodą vištieną, krevetes, melioną, supilkite padažus, įberkite pipirų pagal skonį ir pavirkite 10 minučių.
- Prieš baigiant virti, suberkite žoleles, patikrinkite, ar užtenka druskos. Nukėlę nuo ugnies, palaikykite sriubą uždengtą dar 10 minučių, kad subręstų visi skoniai.
- Patiekdami sriubą galite papuošti žalumynų lapeliais.
Skanaus!