Jau baiginėjasi Ramadano šventės, o štai karščio banga tiesiog užpuolė. Nors visada vasarą karšta, bet kas met nekenčiu karščių. Noriu vėsaus vandens, gaivaus pasisedėjimo sode ar prie ežero, jūra taip pat nepamaišytų. Tai kas belieka, pasigaminti salotų dubenį ir kiek įmanoma ilgiau vengti virtuvės ir nereikalingo namų kaitinimo. O jau vakarui atėjus, važiuoti prie jūros bei atsigaivinti.

O salotos šios sujungia tradicišką kombinaciją – baklažanus, pomidorus ir paprikas. Kuo jos skanesnės, tuo salotos skanesnės, taigi išsirinkite skaniausias ir labiausiai prinokusias daržoves ir mėgaukitės vasaros gaiva.

4 asmenims:

INGREDIENTAI

  • 3 nedideli baklažanai
  • 4 slyviniai pomidorai
  • 1 žalioji paprika
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 8-10 juodosios alyvuogės
  • 60 g smulkintų šviežių petražolių
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 citrinų sultys
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • žiubsnelis aitriosios paprikos
  • žiubsnelis žagrenio (angl. sumac)
  • alyvuogių aliejus
Baklažanų ir pomidorų salotos receptas
Baklažanų ir pomidorų salotos

GAMINIMAS

  1. Pusiau nulupkite baklažaną ir supjaustykite nedideliais kubeliais, kąsnio dydžio. Sudėkite baklažanus į dubenį, užberkite žiubsneliu druskos, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pastovėti apie 10 minučių. Tada nusausinkite baklažanus.
  2. Įkaitinkite keptuvę su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudėkite baklažanus ir kepkite kol gražiai apskrus apie 5-7 minutes. Atvėsinkite.
  3. Svogūną, pomidorus, paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. Česnaką sutarkuokite. Petražoles smulkiai sukapokite.
  5. Visas daržoves sumaišykite dubenyje, išskyrus baklažanus. Sudėkite alyvuoges.
  6. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, aitriąja paprika, žagreniu, apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite 2 v.š. alyvuogių aliejaus ir viską išmaišykite.
  7. Paragaukite ir jei reikia dar pagardinkite druska ar citrinų sultimis.
  8. Pabaigoje įmaišykite baklažanus ir pateikite.

Skanaus!