Bananų duona su mėlynėmis – minkšta, skani, trykštanti mėlynėmis ir kvepianti duona puikiai tiks greitiems pusryčiams ar užkandžiams.
Visi mano vaikai grįžta į mokyklą. Mano 9 metų sūnus mokosi ketvirtoje klasėje, o mano dvynės 5 metų dukros pradėjo lankyti darželį. Tai reiškia, kad pirmą kartą visi trys lanko tą pačią mokyklą.
Taigi rytai užimti. Man reikia supakuoti tris priešpiečių dėžutes, tris užkandžius ir tuo pačiu metu paruošti tris vaikus ir į autobusą. Taigi, man reikia greitų pusryčių variantų, ko nors, ką galėčiau paimti keliaudamas, pavyzdžiui, riekelės greitos duonos.
Kaip pasigaminti bananų duoną su mėlynėmis?
Pirmiausia paruoškite ingredientus, įskaitant mėlynes, trintus bananus, kiaušinius, augalinį aliejų, cukrų, viso grūdo miltus, kvietinius miltus, vanilės ekstraktą, kepimo soda, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Pagal šį receptą gaunami du 22 cm x 13 cm kepalai. Vieną kepaliuką suvyniojau į foliją ir užšaldžiau, kad pasimėgaučiau ateityje.
INGREDIENTAI
- 1 ½ stiklinės baltojo cukraus
- 1 puodelis augalinio aliejaus
- 3 dideli kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 2 puodeliai trintų bananų (iš maždaug 3-4 didelių prinokusių bananų)
- 1 ½ stiklinės kvietinių miltų
- 1 ½ stiklinės viso grūdo miltų
- 1 valgomasis šaukštas malto cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- ¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 litras šviežių mėlynių (arba šilauogių)
GAMINIMAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite dvi 22 x 13 kepimo formas.
- Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir augalinį aliejų.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, tada vanilę, kiekvieną kartą išmaišykite.
- Įdėkite bananą ir išmaišykite.
- Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, soda, kepimo miltelius ir druską.
- Įmaišykite miltų mišinį į bananų mišinį, kol viskas susimaišys.
- Švelniai įmaišykite mėlynes.
- Tešlą tolygiai supilkite į kepimo formas, užpildydami maždaug 3/4 kiekvienos formos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 60-70 minučių arba tol, kol į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
- Kepimo skardas 10 minučių vėsinkite ant grotelių. Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Kvepianti duona, trykštanti mėlynėmis
Ši bananų duona nuostabiai kvepia, šiltas cinamono kvapas užpildo orą. Po pietų, kai gaminau šią duoną, mano vaikai grįžo namo iš mokyklos, jie įkvėpė ir iškart pareikalavo riekelės to, ką kepiau.
Su vyru pusryčiams mėgavomės šia skania mėlynių bananų duona kartu su puodeliu kavos. Ši kvepianti duona taip pat puikiai tinka kaip ryto užkandis ar saldus skanėstas.
Rekomenduoju dar išsikepti: Bananų duoną su vyšniomis ir šokoladu