Nesuprantu, kodėl TAI yra vadinama duona. Tai tikrų tikriausias pyragas! Saldus, kvapnus, tirpstantis burnoje. Čia juk kumpio gabalo ar pomidoro skiltelės nekrausi. O skaniausia – su šlakeliu karšto vyno, pasislėpus kopose.

INGREDIENTAI

  • 150 g kvietinių miltų
  • 100 g rūpių ruginių miltų
  • 3,50 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 100 g juodo šokolado (50 proc.)
  • 2 gerai prinokę bananai
  • 200 g šaldytų vyšnių

GAMINIMAS

  1. Sumaišykite kartu abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirai ištrinkite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų.
  2. Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į sviestą. Supilkite pieną. Po truputį suberkite miltus, išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Šokoladą supjaustykite gabaliukais (bet ne trupiniais). Įmaišykite į tešlą kartu su šaldytomis vyšniomis. Vyšnios gali būti ir su kauliukais – tik įspėkite valgytojus.
  4. Keksui skirtą formą ištepkite sviestu. Sudėkite tešlą. Kepkite 180 C temperatūroje 1 val ir 10 minučių. Ar iškepė patikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą su visa forma ataušinkite 20 minučių. Ir tik tada imkite iš formos. Skaniausias – visai atšalęs.