Turinys:
Nesuprantu, kodėl TAI yra vadinama duona. Tai tikrų tikriausias pyragas! Saldus, kvapnus, tirpstantis burnoje. Čia juk kumpio gabalo ar pomidoro skiltelės nekrausi. O skaniausia – su šlakeliu karšto vyno, pasislėpus kopose.
INGREDIENTAI
- 150 g kvietinių miltų
- 100 g rūpių ruginių miltų
- 3,50 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 100 g sviesto
- 200 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 100 g juodo šokolado (50 proc.)
- 2 gerai prinokę bananai
- 200 g šaldytų vyšnių
GAMINIMAS
- Sumaišykite kartu abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirai ištrinkite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų.
- Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į sviestą. Supilkite pieną. Po truputį suberkite miltus, išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Šokoladą supjaustykite gabaliukais (bet ne trupiniais). Įmaišykite į tešlą kartu su šaldytomis vyšniomis. Vyšnios gali būti ir su kauliukais – tik įspėkite valgytojus.
- Keksui skirtą formą ištepkite sviestu. Sudėkite tešlą. Kepkite 180 C temperatūroje 1 val ir 10 minučių. Ar iškepė patikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą su visa forma ataušinkite 20 minučių. Ir tik tada imkite iš formos. Skaniausias – visai atšalęs.