Bandelės su įvairiausiais įdarais mano racione nugali tortus, pyragaičius su grietinėlės ar kitokių putėsių bokšteliais. Man patinka bandelės nesaldžios, o įdarai pikantiški. Kepiau su grybais mielines bandeles, o dabar išbandysiu kolegės rekomenduotą varškinę tešlą.

TEŠLAI

  • 300 g varškės
  • 2 kiaušinių
    100 ml aliejaus
  • 2 šaukštelių sodos arba kepimo miltelių (aš naudojau sodą)
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 v.š. grietinės
  • 400 g miltų
  • 1 kiaušinio bandelių aptepimui

ĮDARUI

  • 4 vidutinio dydžio morkas
  • 1 didelį svogūną
  • 2 skilteles česnako
  • 1 čili pipiriuką
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • Druskos, maltų pipirų
  • Kalendros

GAMINIMAS

Bandelės su morkų įdaru
Bandelės su morkų įdaru
  1. Varškę sutryniau su cukrumi, druska, aliejumi, išplaktais kiaušiniais, soda užgesinta grietinėje. Subėriau persijotus miltus. Išminkiau tešlą. Man ji pasirodė labai riebi ir mintyse jau nelabai džiaugiausi šiuo receptu, bet reikėjo išbandyti iki galo.
  2. Morkas sutarkavau burokine tarka, svogūnus, čili pipiriuką ir česnakus smulkiai sukapojau bei troškinau keptuvėje. Baigiant trokšti sudėjau smulkintą kalendrą. Palikau atvėsti.
  3. Tada kočiojau tešlą ir dariau bandeles. Gamyba vyko labai paprastai. Iškočiotoje tešloje su stikline dariau apskritimą, dėjau morkų troškinį ir perlenkusi pusiau formavau bandeles.
  4. Kepiau 20 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Kitą kartą kepčiau trumpiau ir žemesnėje temperatūroje. Labai man jos greitai parudo, bet bijodama, kad bus neiškepę, laikiau rekomenduotą laiką (be reikalo).

Bandelės gavosi skanios, riebumas nesijuto, tešla šiek tiek priminė smėlinę sausainių tešlą. Įdaras puikus.