Koks jums LABIAUSIAS įdaras saldžioje bandelėje???? Man obuoliai!!! Dukra žinoma rinktųsi šokoladą, gal vyšnių uogienę, o gal kokį kremą su vanile :(( Bet kai iškepu bandeles, kurios jau tapo mūsų šeimos fiminėmis, kiekvieną kartą vis kitokios, nes įdaras pakeičia ir skonį. Tačiau šitos, kurių receptą dabar aprašysiu, su obuolių įdaru yra pasakų pasaka ir jos yra mūsų šeimos mėgiamiausių bandelių nugalėtojos 🙂

Išbandykite, tikrai ypač paprastai pagaminamos (nes išbandytos kokį 20 kartų), o skanios, kad seilė tįsta vos pamačius, o ką jau kalbėti apie “paragavus” 🙂 Tereikia 1,5 valandos atsikelti anksčiau, o šeimynos tikrai žadinti nebereikės!

INGREDIENTAI

  • 250 g miltų
  • 4 g sausų mielių
  • 125 ml pieno
  • 2 v.š. cukraus
  • 40 g minkšto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelis druskos

ĮDARUI

  • 2 rūgštesni obuoliai
  • 1/2 malto cinamono
  • 1 a.š. medaus
  • šiek tiek patarkuokite muskato riešuto (nebūtinai)
  • 1 citrinos odelės

Aptepimui: Lydyto sviesto

GAMINIMAS

  1. Miltus išsijokite. Suberkite į virtuvinį kombainą su druska, cukrumi, mielėmis ir minkšto sviesto gabalėliais. Šiek tiek pamaišykite, kad sviestas apteptų miltus.
  2. Puodelyje pašildykite pieną, įmuškite į jį kiaušinį ir švelniai išplakite (pieno temperatūra neturi viršyti 35-40 laipsnių).
  3. Pieno plakinį supilkite į miltus ir minkykite apie 10 minučių. Palikite tešlą pakilti 1-2 valandoms (manoji kilo 1val.) kol tūris padvigubės. Tada rankomis padarykite iš tešlos “dešrą”, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
  4. Padarykite tešlos gabalėlio blynelį įdėkite obuolių įdaro ir švelniai užlankstykite, kad įdaras neišbėgtų. Ir taip visus gabalėlius.
  5. Suformuotas bandeles sudėkite į skardą žemyn siūle (man gavosi 8 nedidelės bandelės) ir palikite dar pakilti 20-30minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Aptepkite bandeles lydytu sviestu. Kepkite 20 minučių.

Obuolių įdarui

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Apibarstykite cinamonu, patarkuokite šiek tiek muskato riešuto, užtarkuokite citrinos žievelės ( tik jokiais būdais nenutarkuokite baltos masės, kitaip bus kartu), įdėkite medaus.
  3. Viską išmaišykite ir palikite 15-20 min. skoniams susigerti.