Kaip jau žinia, esu visiška nemėgėja makaronų, bandelių, tortų bei pyragų. Trumpai tariant, saldumynai ne man, miltiniai patiekalai ne man, bet kai šeima labai labai nori, neatsispiriu ir aš išbandyti vieną kitą receptą.
Kadangi esu gaminusi jau ne kartą su vienokiu tai kitokiu įdaru, bet tešla niekada nenuvylė. Todėl vėl puoliau naršyti bloguose ką nors bandelinio, ne saldaus, prie sultinio paragauti. Negi vien duoną valgysi? 🙂 Taigi, vėl grįžusi į Srovės blogą, nes pas ją radau ir savo išgirtųjų minkštutėlių bandelių su įdaru receptą.
INGREDIENTAI:
- 500 g miltų;
- 250 ml pieno;
- 7 g sausų mielių;
- 1 kiaušinį;
- 25 g sviesto (minkšto);
- 2 a.š. cukraus;
- 1 a.š. druskos.
GAMINIMAS:
- Miltus sumaišau su mielėmis. Pieną pašildau vos vos, kad įkišus pirštą jausčiau malonią šilumą.
- Lengva srovele pildama į miltus pastoviai maišiau.
- Lengvai pašidžiau sviestą, į jį įmušiau kiaušinį, sudėjau druską, cukrų ir išplakiau.
- Tada lengva srovele supyliau į minkomą tešlą. Minkiau 10 minučių.
- Tada palikau minkiniui pasistovėti 2 valandas (jeigu šilčiau, galima ir trumpiau kildinti tešlą).
Po to formuoju bandeles su įdaru
ĮDARUI:
- Virtos vištos, be odos (virtos sultiniui, dedeklės);
- 100 g maltų grybų (galima naudoti konservuotus arba džiovintus grybus), šiuo atveju, naudojau, konservuotus;
- 1 kapoto ir apkepto svogūno;
- Kapotų petražolių (pagal skonį).
Paruošimas:
- Taigi, į apkeptus svogūnus, sudedu maltą vištieną, grybus. Išmaišau ir apkepu apie 10 minučių.
- Kai tešla reikiamai pakilusi. Plėšau: pusę per pusę, pusės per pusę ir t.t., kol pasiekiu norimą dydį. Šį kartą buvau labai tinginė, tad gaminau didesnes bandeles.
- Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai pagelto.
Gavosi tikrai minkštos bandelės, tikrai gardžios. O valgėme su sultiniu ir arbata.
Taip pat rekomenduojame: