Aš praktiškai niekada nevalgau blynų. Jokių. Nei lietinių, nei sklindžių, nei amerikietiškų, nei rusiškų ar dar bet kokių visokių. Gali jie būti saldūs ar sūrūs, bet kokie, bet aš vis tiek jų nevalgau. Dėl to, kad man mano kūno masė neleidžia tokiais dalykais mėgautis. Jūs net neišsivaizduojate, kaip aš jų noriu, ir kiek aš jų galėčiau suvalgyti vienu prisėdimu.

Tačiau jų skonį aš išsivaizduoju visada, tokį purų, riebiai sotų, šlapią ir su beprotiškiausiu padažu. Aš juos valgau mintimis ir akimis, o šeima dantimis ir pilvais. Ir man juos kepti yra vienas malonumas. Kaskart vis kitokius, kaskart vis įvairesnius.

2-4 porcijos

INGREDIENTAI

  • 1 morka
  • 1/2 cukinijos
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 svogūno laiškai
  • 1 nedidelė česnako skiltelė
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml kefyro
  • 5 valg.š. miltų
  • 1/2 arb.š. cukraus
  • druska
  • aliejus kepimui

GAMINIMAS

  1. Morkas, cukinijas sutarkuokite burokine tarka.
  2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite.
  3. Svogūno laiškus supjaustykite smulkiai.
  4. Visas daržoves išmaišykite su žiupsneliu druskos ir cukrumi.
  5. Kitame inde išplakite kiaušinį su miltais ir kefyru. Konsistensija turi būti tirštoka, bet bėgti nuo šaukšto.
  6. Suberkite daržoves. Išmaišykite ir palikte mažiausiai 10 minučių.
  7. Tada vėl išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai parus.

Skanaus!!!