Blyneliai su lašiša, krienais ir ikrais

Tinginiai irgi verda
Blyneliai su lašiša, krienais ir ikrais
Blyneliai su lašiša, krienais ir ikrais receptas

Artėjančių užgavėnių proga reikia išbandyti kokį nors dar nevalgytą blyną. Taigi pasirinkau šiuos blynelius su virtomis bulvėmis ir mano mėgstamais priedais. Skonis kosminis! Skubu kuo greičiau aprašyti, kad spėtumėte įtraukti šiuos blynus į savo Užgavėnių meniu!

Labai labai geri blynai, ir dar geresni jo priedai! Viskas labai dera, ir krienai, ir lašiša, ir ikrai, ir rukola, žodžiu, visiškai geras patiekalas. Blynai čia įgauna visai kitokį pavidalą, tokį, sakyčiau, neblynišką! Nuoširdžiai rekomenduoju visiems išbandyti.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Knyga Pancakes, 23 puslapis.

Blynams:

  • 2 didelių arba 3 mažų bulvių;
  • 50 gramų sviesto;
  • 85 gramų miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Patiekimui:

  • 3 valgomųjų šaukštų krienų su grietinėle;
  • 3 valgomųjų šaukštų grietinėlės;
  • 150 g rūkytos lašišos;
  • Raudonųjų dirbtinių ikrų;
  • Rukolos lapelių;
  • Juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

  1. Nulupkite bulves, supjaustykite jas į kelias dalis ir išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite maždaug 15 minučių).
  2. Sugrūskite išvirusias bulves kartu su sviestu.
  3. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir įmaišykite juos į bulvių masę. Tada suberkite miltus, viską išmaišykite, ir galiausiai supilkite pieną ir maišykite iki tol, kol gausite gražią masę. Padruskuokite ir papipiruokite blynų tešlą.
  4. Paruoškite padažą: krienus sumaišykite su grietinėle atskirame indelyje.
  5. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogiu aliejumi ir iškepkite blynus: dėkite po vieną valgomąjį šaukštą ir kepkite ant didelės ugnies maždaug po 2 minutes ant kiekvienos pusės. Pasistenkite iškepti lyginį blynų skaičių, kad nei vienas valgytojas neliktų be porcijos.
  6. Patiekite blynus: Dėkite vieną blyną, ant jo – plėšytą lašišą, ją apliekite krienų ir grietinėlės padažu, tada dėkite antrąjį blyną, ant viršaus – po arbatinį šaukštelį ikrų ir šiek tiek rukolos lapelių. Papipiruokite. Gėda sakyti, bet tinka su CocaCola.

Skanaus!

Related Posts