INGREDIENTAI

Braškinio torto ingredientai (18cm formai):

  • šokoladinio biskvito lakštas

Kremui:

  • 350 g. braškių skonio jogurto
  • 250 g. mascarpone sūrio
  • 3 v.š. cukraus miltelių
  • vanilės cukraus
  • 1/4 citrinos sulčių
  • 1,5 v.š. želatinos
  • vandens želatinai ištirpinti

Papuošimui:

  • braškių
  • braškių skonio želė

GAMINIMAS

  1. Iškepti biskvitą iš 2 kiaušinių, 1 v.š. miltų, 1 v.š. kakavos mitelių ir 1 v.š. cukraus. Leisti atvėsti per naktį.

Kremas:

  1. Pamerkti želatiną šaltame vandenyje. Leisti išbrinkti. Pakaitinti kol visiškai ištirps ir palikti šiek tiek atvėsti.
  2. Išplakti jogurtą, sūrį, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultys iki vientisos kreminės masės.
  3. Plona srovele pilti želatiną į kremą nuolat maišant.
  4. Supilti kremą į formą ant biskvito.
  5. Uždengti formą maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą valandai.

Papuošimas:

  1. Paruošti braškių skonio želė taip kaip nurodyta ant pakuotės. Leisti atvėsti.
  2. Sudėti pusiau pjaustytas braškes ant sustingusio kremo.
  3. Užpilti želė ant braškių taip, kad jas apsemtu.
  4. Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą.