Braškinio torto ingredientai (18cm formai):
- šokoladinio biskvito lakštas.
Kremui:
- 350 g. braškių skonio jogurto;
- 250 g. mascarpone sūrio;
- 3 v.š. cukraus miltelių;
- vanilės cukraus;
- 1/4 citrinos sulčių;
- 1,5 v.š. želatinos;
- vandens želatinai ištirpinti.
Papuošimui:
- braškių;
- braškių skonio želė.
GAMINIMAS:
- Iškepti biskvitą iš 2 kiaušinių, 1 v.š. miltų, 1 v.š. kakavos mitelių ir 1 v.š. cukraus. Leisti atvėsti per naktį.
Kremas:
- Pamerkti želatiną šaltame vandenyje. Leisti išbrinkti. Pakaitinti kol visiškai ištirps ir palikti šiek tiek atvėsti.
- Išplakti jogurtą, sūrį, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultys iki vientisos kreminės masės.
- Plona srovele pilti želatiną į kremą nuolat maišant.
- Supilti kremą į formą ant biskvito.
- Uždengti formą maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą valandai.
Papuošimas:
- Paruošti braškių skonio želė taip kaip nurodyta ant pakuotės. Leisti atvėsti.
- Sudėti pusiau pjaustytas braškes ant sustingusio kremo.
- Užpilti želė ant braškių taip, kad jas apsemtu.
- Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą.