Braunis su moliūgu tapo mano nauju mėgstamiausiu skaniu desertu, kurį gaminu savo draugams ir šeimai. Sodrus dekadentiškas šokolado skonis, susimaišęs su švelniu kreminiu moliūgo skoniu, yra tik viena iš tų „aaahhh“ akimirkų. Žinote, mes visi jų turime – tą akimirką, kai užkandi ko nors tokio gero, tavo akys automatiškai užsimerkia, nes mintys eina į gryną pasitenkinimą. Šis moliūgo braunis yra kaip tik ta akimirka.

Šis braunis yra saldus, skanus skanėstas. Jis taip pat yra puikus desertas bet kokiam šventiniam susibūrimui.

INGREDIENTAI

  • ½ puodelio – miltų be glitimo
  • ½ puodelio – avižinių miltų*
  • 1 šaukštelis – kepimo sodos
  • 1 šaukštelis – kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio – druskos
  • ¾ puodelio – kokosų aliejaus (ištirpusio)
  • 1 puodelis – cukrus
  • 2 šaukšteliai – grynos vanilės
  • 2 – kiaušiniai
  • ½ puodelio – kakavos miltelių
  • ½ puodelio – šokolado drožlės
  • ¼ puodelio – pekano riešutų (neprivaloma)
  • ½ puodelio – grynos moliūgų tyrės
  • ½ šaukštelio – malto cinamono
  • ½ šaukštelio – maltų gvazdikėlių
  • ½ šaukštelio – malto muskato riešuto

GAMINIMAS

  1. Vidutiniame dubenyje išsijokite miltus be glitimo, avižinius miltus, soda, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite, kol prireiks.
  2. Sumaišykite su mikseriu, kokosų aliejų, cukrų, vanilę ir kiaušinius iki kreminės masės. Mediniu šaukštu įmaišykite į miltų mišinį.
  3. Atskirkite tešlą į 2 dubenėlius. Į pirmąjį tešlos dubenį įpilkite kakavos, šokolado drožlių ir pekano riešutų, sumaišykite su mediniu šaukštu, kol susimaišys – tai jūsų šokolado mišinys.
  4. Į antrąjį dubenį sudėkite moliūgą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutą. Sumaišykite su mediniu šaukštu – tai jūsų moliūgų mišinys.
  5. Šokolado mišinį paskleiskite ant nedidelės kvadratinės kepimo skardos, apipurškus dugną aliejumi. Tada ant šokoladinio mišinio užpilkite moliūgų mišinį.
  6. Kepkite 40 minučių. Išimkite iš orkaitės. Prieš pjaustydami visiškai atvėsinkite.

Pastabos:

*Manau, kad naudojant avižinius miltus, pyragas įgauna geresnę tekstūrą. Išbandžiau šį receptą su avižiniais miltais ir be jų, o mieliau pyragą gaminu su avižiniais miltais.