Ilgai nedaugiažodžiausiu (uff, atrodo gerai parašiau TĄ žodį). Tokias brusketas gaminau mūsų mergaičių (trys sesės + mamytė) susibėgimui bei draugų pavakarojimui. Abu kartus buvo išgirtos ir pirmiausiai dingo nuo stalo. Taigi, dalinuosi receptu. Jei neturite „mandolinos“ pjaustančios šiaudeliais – pasidarbuokit peiliu. Svarbiausia viską supjaustyti plonai. Na bent jau aš taip darau – šiaudeliais, o jei ką, darykit kaip išeina. Dangus nesugrius.

INGREDIENTAI

  • pusė ilgo prancūziško batono
  • 1 nedidelė jauna cukinija
  • 1 raudona arba geltona paprika
  • 1 svogūnas
  • 1 pomidoras arba pusė skardinėlės pomidorų be odos savo sultyse
  • 2 skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejaus
  • šviežio arba džiovinto čiobrelio pora žiupsnių
  • druskos, pipirų

GAMINIMAS

  1. Geriau, kad batonas būtų šiek tiek padžiūvęs. Na dienos, poros senumo. Supjaustom šiek tiek įstrižai riekelėmis. Orkaitę įkaitinam iki 200 C. Riekutes sutupdom į skardą, apšlakstom alyvuogių aliejumi ir į orkaitę. 5 – 7 minutėm, kol šiek tiek apskrus ir vos vos paruduos. Traukiam lauk , imam skiltelę česnako ir ja ištrinam riekeles iš abiejų pusių. Kartais, kai orkaitė užimta, paskrudinti batoną galima tosteryje, tada apšlakstyti aliejumi ir patepti česnaku.
  2. Smulkiai supjaustytą svogūną ir į kelias dalis susmulkintą česnaką pakepiname poroje šaukštų aliejaus. Kol kepa svogūnas, šiaudeliais supjaustom cukiniją. Metam į keptuvę. Tą patį darom su paprika ir pomidoru. Įberiam čiobrelio. Uždengiam dangčiu. Ir ant lėtos ugnies troškinam apie 10 minučių. Karts nuo karto pamaišom. Jei naudosit pomidorus iš skardinės – tiesiog sumaigykit.
  3. Troškinti reikia tol, kol cukinijos dar neištižusios, bet jau suminkštėjusios. Neužmirštam druskos ir pipirų, beriam pagal skonį.
  4. Palaukiam kol troškinys šiek tiek atauš ir kraunam po šaukštą ant riekučių. Valgom iškart.
Brusketos su cukinijom
Brusketos su cukinijom