Turinys:
Šiose salotose labai svarbu, kad bulvės būtų kuo jaunesnės, nekrakmolingos ir jokiu būdu nepervirtos. Kad iš salotų nesigautų košė. Lengva rūgštelė, kurią išgauname iš obuolių acto ar citrinos sulčių su prieskoninių žolelių gausa suteikia salotoms gaivumo ir lengvumo, bei puikiai dera kaip garnyras prie bet kurio mėsos ar žuvies patiekalo.
Kadangi esu didelė bulvių gerbėja ir tikrai jų neatsisakau savo virtuvėje. Tad kiekvienas naujas recepto atradimas mane labai džiugina. Kaip aš džiaugiausi, kai atradau bulvių nukrakmolinimo metodą arba paskanintą mūsų tradicinę baltą mišrainę. Ai, negaliu nieko išskirti…man visi patiekalai iš bulvių yra patys skaniausi. Labai rekomenduoju išbandyti šias Bulvių salotos su prieskoninėmis žolelėmis , jos puikiai atgaivina patiekalą, kas tikrai nebūdinga bulvėms, kurios suteikia sotumo ir sunkumo. Žinoma, šias salotas galima valgyti ir tiesiog, be jokių kitų priedų.
INGREDIENTAI:
- 3 didelės mažai krakmolingos bulvės;
- 1 nedidelis raudonas svogūnas;
- 5 svogūnų laiškai;
- sauja šviežių petražolių;
- sauja šviežių kalendrų;
- 3 krapų šakelės;
- 1 arb.š. garstyčių;
- 100ml saulėgrąžų aliejaus;
- 2 valg.š. obuolių acto;
- druska;
- malti juodi pipirai.
GAMINIMAS:
- Išvirkite bulves su odelėmis. Nepervirkite. Atvėsinkite, nulupkite. Supjaustykite riekelėmis.
- Prieskonines žoleles susmulkinkite.
- Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, paminkykite tarp delnų. Suberkite ant bulvių.
- Aliejų sumaišykite su actu ir garstyčiomis. Supilkite ant bulvių su žolelėmis.
- Viską išmaišykite. Palikite 20-30min. skoniams susitovėti.
Pastabos: saulėgrąžų aliejų galima keisti alyvuogių, o obuolių actą citrinos sultimis ar baltojo vyno actu.