Pakvipus pavasariui, ir šiaip, pasibaigus visoms žiemos šventėms, kažkaip pradeda norėtis vasariško maisto. Kažko gaivaus, sultingo, kvapnaus, su daug žolelių. Ir netgi jau nebesinori to sotumo jausmo, kuris taip gerai absorbuojasi kūne, kai būna šalta. Norisi, paprastai sakant, neprisivalgyti.

Ir todėl jau kelintą kartą gaminu itališkąją caponata – sicilietišką baklažanų troškinį su alyvuogėmis ir kaparėliais.

Puiku, bet vyrams geriau nesiūlyti – įspūdžio nepadarysi su tokiais troškinukais. Tai yra silpnosios lyties patiekalas, kurį norisi valgyti visą gyvenimą. Labai skanu.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga ‘Mano Italija’ 8 puslapis.

INGREDIENTAI

4 asmenims reikės:

  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 didelių purpurinių baklažanų
  • 1 valgomojo šaukšto džiovintų raudonėlių
  • Jūros druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • Ryšelio petražolių
  • 2 valgomųjų šaukštų sūdytų nukoštų kaparėlių
  • Saujos žaliųjų alyvuogių be kauliukų
  • 2-3 valgomųjų šaukštų balzamiko acto
  • 5 didelių pomidorų
  • 2 valgomųjų šaukštų šiek tiek paskrudintų kapotų migdolų
  • Traškios baltos duonos (tinka ir ciabatta)

GAMINIMAS

  1. Supjaustykite baklažanus dideliais kubeliais, svogūną ir česnakus – smulkiai, petražoles sukapokite, pomidorus – stambiai supjaustykite.
  2. Įkaitintoje labai didelėje keptuvėje su pora didelių šlakų alyvuogių aliejaus kepinkite baklažanus ir raudonėlius maždaug 4 ar 5 minutes, kol baklažanai taps auksiniai iš abiejų pusių. Tada juos pasūdykite ir suberkite svogūnus bei česnakus. Įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
  3. Po keleto minučių į keptuvę suberkite kaparėlius, alyvuoges ir supilkite balzamiko actą.
  4. Kai actas išgaruos, sudėkite pomidorus, ir viską troškinkite 15 minučių arba kol suminkštės.
  5. Galiausiai pagardinkite troškinį pipirais ir suberkite petražoles. Apšlakstykite troškinį alyvuogių aliejumi, apibarstykite migdolais ir patiekite su laužyta traškia balta duona.

Skanaus!