Browsing Tag
Citrina
60 posts
Užtepėlė su lašiša ir krapais
Užkandžiai vakarais ypač praverčia, – mano užkandžių sąrašas po truputį ilgėja, ir jau spėjau atrasti naujus šio sezono…
Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu
Virtiniais vadinu koldūnus, nes taip juos vadina mano seneliai… O šito patiekalo vertinti neišdrįsiu, nes… jį sugalvojau pati.…
Žalieji ledai su avokadais, vanile ir citrinomis
Nebesulaukė šis receptas vasaros, bet ir gerai, nes jau seniai neteko savęs pričiupti valgančios ir negalinčios sustoti… Taip,…
Baltojo šokolado ir matcha saldainiai
Lipdžiau aš šituos saldainius ir liūdnai galvojau „Greičiausiai tai bus dar vienas eksperimentas, kurio rezultatus turėsiu tyliai viena…
Citrusinis kuskusas
Mėgstam kuskusą, ypač mažasis mūsų. Labai nevalgus jis, bet jau kruopas šias tai kerta taip, kad gražu žiūrėti.…
Avinžirniai su cukinija ir keptomis paprikomis
Ilgą laiką ruošiausi pagaminti ką nors vegetariško, bet vis atidėliojau, nes vis tai tą norėdavosi pagaminti, tai kitką……
Pievagrybiai su česnaku ir čiobreliais
Labai skanūs pievagrybiai su česnakų ir čiobreliais. Greitai paruošiamas užkandis. INGREDIENTAI: 400 g Pievagrybiai (balti); 12 g Sviestas be laktozės; 3 g Juodieji pipirai,…
Raudonųjų kopūstų salotos
Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas.
Keptas Helim sūris su mėtų pagardu
Helim sūris yra kilęs iš Kipro, tačiau populiarus tiek Graikijoje, tiek Turkijoje. Žinoma, turkai dažnai jo nežino, nes paprasčiausiai vertina savo tradiciškus sūrius ir būtinai klasik.
Tuno salotos su putpelių kiaušiniais ir kedrų riešutais
Ir vėl tuno salotos, tik šį kartą su putpelių kiaušiniais ir kedro riešutais arba pinijomis. Tikrai labai dažnai…
Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo
Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo, faktas. Svarbu nepatingėti ir iškepti jas skirtingų rūšių. Galima kepti ne tik paprikas, bet ir pipirus ar čiles. O svarbiausia reikia kepti kartu, kad sultys susimaišytų ir skirtingi paprikiniai/pipiriniai skoniai susigertų ir salotos būtų dar įspūdingesnės.
Salotos su sūdyta lašiša
Kai pas mane vyksta mergaičių vakarėliai, stengiuosi, kad užkandžiai būtų kuo mažiau kaloringi, sveikesni, įdomesni, išradingesni ir tiesiog labiausiai tinkantys prie burbuliukų 🙂
Lešių salotos su lašiša
Šis tobulas lašišos salotų su lęšiais receptas yra publikuotas Nidos Degutienės knygoje Knyga „Žuvis pasaulio virtuvėse“. O knygą nuoširdžiai rekomenduoju įsigyti, nes ten tiek daug puikių žuviškų receptų!
Baklažano, mocarelos ir bazilikų salotos
Labai tvarkingos, klasikinės Viduržemio jūros regiono vegetariškos salotos. Kvapnios, lengvos, bet labai sočios. Šioms salotoms šefas Paul Rankin siūlo naudoti smailianoses Romero rūšies arba, dar kitaip vadinamas pointy nose peppers, paprikas. Labai džiaugiausi, kad parduotuvėje būtent jų ir radau. Kuo jos ypatingos? Šių paprikų skonis daug saldesnis nei paprastų, kvapas – aromatingesnis. Todėl pakepintos šios paprikos suteikia valgančiajam ypatingai daug džiaugsmo – man netgi norėjosi salotose jų šiek tiek daugiau. Bet, žinoma, galima naudoti ir paprastas paprikas.
Vasariškos avinžirnių salotos su Fetos sūriu
Ar gali būti neskanios salotos su Fetos sūriu, bazilikais ir mėtomis? Tikriausiai ne. Šios labai kvapnios, intensyvaus skonio, tarytum šaukiančios…