Citrusinis kuskusas

Tinginiai irgi verda
Kaip ir kiek virti kuskusą?

Mėgstam kuskusą, ypač mažasis mūsų. Labai nevalgus jis, bet jau kruopas šias tai kerta taip, kad gražu žiūrėti. Ir kas svarbiausia dažnai pats prašo „Mama, pagamink kuskuso, prašau“. Gražiausia melodija mano ausims.

Iki šiol kuskusą valgydavom gryną, be jokių priedų. Ir viskas atrodė gerai. Bet po antro dubenėlio apelsinais kvepiančio gardumyno nutariau, – ieškosiu daugiau variantų.

INGREDIENTAI:

(3 – 4 porcijos)

  • 250 g kuskuso;
  • 250 ml vandens;
  • šaukštas alyvuogių aliejaus, žiupsnis druskos;
  • 3 maži gabaliukai sviesto;
  • 1 apelsinas;
  • 1 citrina;
  • 3 trumpi agurkai;
  • keli lapeliai šviežio baziliko (et, užmiršau);
  • žiupsnis šviežiai grūstų pipirų.

GAMINIMAS:

  1. Paruošti kuskusą. Užverdam vandenį su aliejumi ir žiupsneliu druskos, supilam kruopas.
  2. Uždengiam ir išjungiam ugnį. Po 4 minučių metam į puodą sviesto gabaliukus.
  3. Įjungiam ugnį. Maišom kuskusą šakutę, kad būtų birus. Kai ištirpsta sviestas – išjungiam ugnį, uždengiam puodą.
  4. Nuskutam citrinai ir apelsinui žievelę. Susmukinam peiliu. Išspaudžiame sultis, suberiame žievelę.
  5. Agurkus nulupame, supjaustome stambiais gabalais. Sudedam į sultis. Išmaišom ir supilam į kuskusą.
  6. Pagardinam pipirais. Neužmirštam susmulkintų baziliko lapelių. Išmaišom.

Valgom iškart. Vieną arba kaip garnyrą prie mėso ar žuvies.

Virtas kuskusas

Related Posts