Conchiglie pasta su šonine, mėtomis ir Parmezanu

Tinginiai irgi verda
Makaronai su šonine, mėtomis ir Parmezanu

O buvo taip: nusipirkau dar vieną Jamie Oliverio knygą “Ministry of food’”. Ir, žinoma, reikia iš jos kažką pasidaryti. Pradėjau vartyti ir įžangoje aptikau, kad šita jo knygą – receptų perdavimo projektas. Reikia netgi pasirašyti specialiame laukelyje, kad iš kiekvieno šios knygos skyriaus išbandysi mažiausiai po vieną receptą, po to išmokysi kiekvieną jų gaminti šeimos narius ar draugus. Ir taip aš save baru, kad per daug esu įsimylėjusi tą Oliverį, nors yra begalės gerų šefų, bet va, prašom. Oliveriada tęsiasi toliau.

Man pasta yra visada skaniausia. Jeigu einu valgyti į miestą, meniu pirmiausia žiūrinėju, kokia yra pasta. O šioji labai gera – tvarkingo ir teisingo skonio, neaštri. Rekomenduoju!

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Paprasta.
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Ministry of Food”, 52-as puslapis.

INGREDIENTAI

Keturioms nedidelėms porcijom reikės:

  • 10 plonų griežinėlių parūkytos šoninės arba Pancetta kumpio (aš naudojau šoninę)
  • Nedidelio kuokštelio šviežių mėtų
  • 150 g Parmezano sūrio (tinka ”Džiugas”)
  • 400 g Conchiglie rūšies pastos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Gabalėlio sviesto
  • 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 2 arbatinių šaukštelių prancūziško grietinės kremo (Creme Fraiche) arba tiesiog skanios, kokybiškos grietinės
  • 1 citrinos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

GAMINIMAS

  1. Išvirkite pastą pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį, šiek tiek jo palikdami.
  2. Nuskabykite mėtos lapelius ir susmulkinkite. Sutarkuokite sūrį. Supjaustykite juostelėmis šoninę.
  3. Įkaitinkite didžiulę keptuvę su sviestu bei alyvuogių aliejumi ir sudėkite į keptuvę šoninę. Apibarstykite ją juodaisiais pipirais ir kepkite iki tol, kol gražiai apskrus.
  4. Sudėkite šaldytus žirnelius į keptuvę, viską išmaišykite ir kepkite dar keletą minučių. Tada sudėkite grietinę bei mėtas.
  5. Sudėkite į keptuvę makaronus su šiek tiek likusio vandens nuo virimo, perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite pusę jos sulčių į keptuvę. Kepkite viską pamaišydami tol, kol pasta pradės gražiai burbuliuoti. Tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir iškart sudėkite sūrį. Viską gerai išmaišykite, padalinkite pastą į keturias lėkštes ir tuojau pat patiekite. Arba sudėkite į didelį stalo dubenį ir leiskite kiekvienam įsidėti pačiam.
  6. J. Oliveris rekomenduoja šią pastą valgyti su paprastomis įvairių lapų salotomis, pagardintomis bet kokiu lengvu užpilu.

Skanaus!

Total
0
Shares
Related Posts