Jei laukia smagus vakaras su draugais, nustebinkite savo svečius puikiu daržovių apkepu. Šį patiekalą galima kepti gilioje kepimo formoje arba dviejuose mažesnėse keptuvėse.

  • Ruošti 30 minučių
  • Kepti 45 minutes.
  • Virti 3 minutes
  • Kepti 200″C orkaitėje

INGREDIENTAI

  • 800 g bulvių
  • 500 g pievagrybių
  • 4 šaukštai sviesto
  • 1 ir 1/2 šaukštelio druskos
  • šaukštelio juodųjų pipirų
  • 500 g pomidorų
  • 4 šaukštai pjaustytų petražolių
  • 1/8 l grietinės
  • 125 g “Gouda” sūrio
  • 75 g džiūvėsėlių
  • 2 šaukštai sezamų sėklų

GAMINIMAS

  1. Bulves gerai nuplauti šepetėliu, supjaustyti griežinėliais, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Po to nukošti.
  2. Grybus nuvalyti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais. Suberti į keptuvę ir pakepinti su gabalėliu sviesto. Po to paskaninti druska ir pipirais, nuvarvinti sietelyje. Sulčių neišpilti.
  3. Pomidorus supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant popierinio rankšluosčio. Grybų sultis sumaišyti su petražolėmis ir grietine.
    Sutarkuoti sūrj, sumaišyti su džiūvėsėliais, sezamų sėklomis bei sviestu, pirštais suformuoti trupinius.
  4. Dėti bulvių, grybų, pomidorų, grietinės, bulvių ir trupinių masės sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį apibarstyti prieskoniais. Pašauti ant vidurinio orkaitės įtvaro ir kepti 45 minutes 200 C orkaitėje.