Jei laukia smagus vakaras su draugais, nustebinkite savo svečius puikiu daržovių apkepu. Šį patiekalą galima kepti gilioje kepimo formoje arba dviejuose mažesnėse keptuvėse.
- Ruošti 30 minučių
- Kepti 45 minutes.
- Virti 3 minutes
- Kepti 200″C orkaitėje
INGREDIENTAI:
- 800 g bulvių;
- 500 g pievagrybių;
- 4 šaukštai sviesto;
- 1 ir 1/2 šaukštelio druskos;
- šaukštelio juodųjų pipirų;
- 500 g pomidorų;
- 4 šaukštai pjaustytų petražolių;
- 1/8 l grietinės;
- 125 g “Gouda” sūrio;
- 75 g džiūvėsėlių;
- 2 šaukštai sezamų sėklų.
GAMINIMAS:
- Bulves gerai nuplauti šepetėliu, supjaustyti griežinėliais, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Po to nukošti.
- Grybus nuvalyti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais. Suberti į keptuvę ir pakepinti su gabalėliu sviesto. Po to paskaninti druska ir pipirais, nuvarvinti sietelyje. Sulčių neišpilti.
- Pomidorus supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant popierinio rankšluosčio. Grybų sultis sumaišyti su petražolėmis ir grietine.
Sutarkuoti sūrj, sumaišyti su džiūvėsėliais, sezamų sėklomis bei sviestu, pirštais suformuoti trupinius. - Dėti bulvių, grybų, pomidorų, grietinės, bulvių ir trupinių masės sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį apibarstyti prieskoniais. Pašauti ant vidurinio orkaitės įtvaro ir kepti 45 minutes 200 C orkaitėje.