Pagaliau atėjo pavasaris! Pavasaris mūsų sodyboje! Jis ten visada vėluoja, o tai reiškia, kad visos gėrybės irgi sužaliuoja vėliau. Taigi, tik dabar pasirodė dilgėlės, kiaulpienės, šalpusniai. Tad, besimėgaudama saulute ir pintinėle rankoje prisirinkau pavasarinių žolelių.

Nusižiūrėjusi pas Aušrą TIRŠTA ŽALUMYNŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS ir pas Forellę  Dilgėlių leistinukai tiek daug receptų, kad nutariau ir aš prisijungti su žalumynų sriubyte.

INGREDIENTAI

  • 1 svogūnas
  • 3 bulvės
  • 1 sauja kiaulpienių
  • 2 saujos dilgėlių viršunėlių
  • sūdyti lašinukai
  • 1l vandens
  • 1 valg.š. sviesto
  • 1 valg.š. aliejaus
  • druska, pipirai

GAMINIMAS

  1. Viskas labai paprasta. Svogūną smulkiai sukapoju ir sviesto-aliejaus mišiny apkepu, tada suberiu sukapotas bulves ir vėl viską apkepu. Tada užpilu 1 litru verdančio vandens ir verdu kol bulvės visiškai suminkštėja.
  2. Sudedu nuplikytas dilgėles, kiaulpienių lapelius ir verdu 3 minutes. Viską sutrinu su “blenderiu” ir vėl paverdu 3 minutes.
  3. Prieš pilant į lėkštes, supjaustau labai plonomis ir siauromis juostelėmis sūdytus lašinukus ir juos labai labai karštai pakepu, kol tampa traškūs.

Pilu trintą dilgėlių-kiaulpienių sriubą į lėkštę, suberiu lašinukus ir nuostabi puota lėkštėje!!!