Mažai džiovintos slyvos česnakų padaže – tobulas atradimas! Fantastiškas garnyras, užkandis, papuošimas ar tiesiog, tai kas maloniai nustebina ir kas kart užsukus į atsargų sandėliuką tiesia rankas imti stiklainuką ir mėgautis subtilia rūgštele su čili pipiro česnako aštrumėliu.
Jeigu kepate vištieną ar žvėrieną – mažai džiovintos slyvos česnakų padaže nerealiai papildo kaip garnyras. Draugus esu vaišinusi ir tiesiog, su prancūzišku batonu, slyvos nuo stalo dingo pačios pirmos. Todėl galiu drąsiai sakyti, kad tikrai verta vieną kitą stiklainį pasidaryti ir išbandyti. Nes man tie tradiciniai slyvų kompotai ar uogienės tikrai yra atsibodę, o svarbiausiai namuose jų niekas net negeria, o bado akis su savo šimto metų užrašais. Arba turiu išnaudoti įvairioms glazūroms ar patiekalams improvizuoti. Tada nusvyra rankos ir atrodo, kad daugiau nieko gyvenime nebegaminsiu….o tada atrandi nerealiausią receptą – Mažai džiovintos slyvos česnakų padaže !!!
Man šiais metais net liūda, kad liko vos vienas mažas stiklainukas beliko, o pas anytą šiais metais slyva tuščia. Nors pagalvojau, dabar berašydama, kad nusipirksiu turguje slyvų ir būtinai pagaminsiu dar šio nuostabaus garnyro/ užkandžio. Nepatingėkite, išbandykite….įvairovė juk žavi, o paragavę, būtinai parašykite savo įspūdžius 🙂
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 5kg mėlynųjų slyvų
- 1 česnako galvutė
- 2 čili pipirai
- žiupsnelis šviežių petražolių
- 0,5l alyvuogių aliejaus
- druska
- Slyvas padalinkite pusiau, išimkite kauliukus. Išdėliokite į kepimo skardas ant kepimo popieriaus, džiovinkite 30 laipsnių temperatūroje per naktį arba apie 10-12valandų. Kad drėgmė orkaitėje nesilaikytų, džiovinkite šiek tiek pravėrę.
- Česnakus nulupkite. Susmulkinkite. Čili pipirus sukapokite, jeigu mėgstate aštriau kapokite su visomis sėklytėmis, jeigu švelniau, tada be jų.
- Apdžiovintas slyvas sudėkite į stiklainius. Suberkite česnakus, čili, susmulkintas petražoles, druską.
- Aliejų įkaitinkite, kad jaustumėte, jog jis karštas, bet jokiais būdais neužvirkite. Užpilkite ant slyvų į stiklainius.
- Užsukite dangtelius. Apverskite žemyn dangteliais.
- Atvėsus sudėkite stiklainius į vėsią patalpą.
Pastabos: labai tinka prie paukštienos ir žvėrienos.