Egiptietiška lęšių sriuba

Valgome
Egiptietiška lęšių sriuba
Egiptietiška lęšių sriuba

Atėjo laikas Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos maisto gaminimo mėnesiui. Šios mėnesinio maratono tikslas yra padėti mums atrasti šiose pasaulio dalyse esančių šalių kultūrą ir virtuvę. Šiandien tyrinėjame Egiptą ir aš pasirinkau Egiptietišką lęšių sriubą.

Apie Egiptą

Egiptas yra šiaurės rytų Afrikoje, o sostinė yra didžiausiame mieste Kaire. Šalis ribojasi su Viduržemio jūra ir Raudonąja, o geografiškai dominuoja Nilo upė ir jos gerai laistomas slėnis, taip pat Rytų ir Vakarų dykumos. Kiti dideli miestai yra Aleksandrija ir Luksoras – vartai į Karalių slėnį. Būtina pamatyti Gizos piramides ir Sfinksą, Egipto muziejų, Mohamedo Ali mečetę, romėnų ir graikų paminklus, El Montazos rūmus, Sinajaus kalnus ir dykumą bei Nilo upę.

Egiptietiška virtuvė

Populiariausi patiekalai yra Ful Medames, trintos fava pupelės. Molokheyya – žalias augalas, susmulkintas ir virtas su česnako ir kalendrų padažu ir Fetiras Meshaltetas. Egipto virtuvė yra panaši į Rytų Viduržemio jūros regiono maistą, pavyzdžiui, ryžiais įdarytos daržovės ar vynuogių lapai, Shawerma, Kebab, Falafel, Baba Ghannoug ir baklava. Egipto virtuvės stuburą sudaro – pagal paprastą receptą pagaminta duona. Darbininkų klasės ar kaimo Egiptiečių valgį gali sudaryti tik duona ir pupelės. Egipto virtuvėje taip pat daug naudojami ankštiniai augalai ir daržovės, nes turtingame Egipto Nilo slėnyje ir deltoje užauginamas didelis šių aukštos kokybės kultūrų kiekis. Koshari – ryžių, lęšių ir makaronų mišinys, daugelio laikomas nacionaliniu patiekalu.

Iš lęšių daugelyje pasaulio šalių ruošiamos nebrangios ir maistingos sriubos. Tai sotus, šildantis ir maistingas patiekalas. Ar žinojote, kad 30% jų kalorijų sudaro baltymai? Lęšiuose taip pat yra maistinių skaidulų, folio rūgšties, vitamino B1 ir mineralų. Jų spalvos svyruoja nuo geltonos iki žalios, rudos ir juodos.

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 2 puodeliai sausų lęšių (nuplauti ir nusausinti)
  • 1 vidutinė morka (nuvalyta ir supjaustyta gabalėliais)
  • 1 vidutinis pomidoras (perpjaukite per pusę)
  • 1 vidutinis svogūnas (supjaustytas ketvirčiais)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 geltona arba raudona paprika
  • 1/2 šaukštelio kmynų
  • 1 puodelis sultinio
  • 2 šaukštai sviesto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGbHYuYWRvY2Vhbi5wbCUyRmZpbGVzJTJGanMlMkZhb21pbmkuanMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlMEElM0NkaXYlMjBkYXRhLWFvLXBpZCUzRCUyMjFtRGxHT0xkTGR4LmtVQTM2NUk3dkhqM2dwQWdmeDZidjVVZDE0MnUxZUwuODclMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0ElMjBub25lJTNCJTIyJTNFJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTJGJTJBJTIwJTI4YyUyOUFkT2NlYW4lMjAyMDAzLTIwMjElMjAlMkElMkYlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMkYlMkElMjBQTEFDRU1FTlQlM0ElMjBTZXR1cC52YWxnby5tZS5zZWZvdmlydHV2ZS5sdF8zMDB4MjUwX2Rlc2t0b3BfcmVzcG9uc2l2ZSUyMCUyQSUyRiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyOHdpbmRvdyU1QiUyN2FvbWluaSUyNyU1RCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOHdpbmRvdyU1QiUyN2FvbWluaSUyNyU1RCUyMCUzRCUyMCU1QiU1RCUyOSUyOS5wdXNoJTI4JTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwY21kJTNBJTIwJTI3ZGlzcGxheSUyNyUyQyUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMHNlcnZlciUzQSUyMCUyN2x2LmFkb2NlYW4ucGwlMjclMkMlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjBpZCUzQSUyMCUyNzFtRGxHT0xkTGR4LmtVQTM2NUk3dkhqM2dwQWdmeDZidjVVZDE0MnUxZUwuODclMjclMkMlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjBjb25zZW50JTNBJTIwbnVsbCUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
Lęšių sriubos paruošimas
Lęšių sriubos paruošimas
  1. Visus ingredientus, išskyrus sviestą, druską ir pipirus, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
  2. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių, uždengę dangtį (įpilkite vandens, jei sriuba bus per tiršta).
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Ingredientus sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės.
  5. Vėl uždėkite ant ugnies ir užvirinkite.
  6. Nukelkite nuo ugnies ir pagal skonį įdėkite sviesto, druskos ir pipirų.

Pastabos

Jei norite rūgštingumo, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Taip pat galite pridėti žiupsnelį maltos kalendros arba šviežių kalendros lapų.

Related Posts