Dabar toks ypatingas laukimo laikotarpis. Kai laukimas su kiekviena diena darosi vis labiau jaudinantis. Dukra pabaigė progimnaziją. Kaip visi šiek tiek savimi tikintys ir pasitikintys vaikai stojo į Licėjų (virš 700 pageidaujančių mokytis), po to į vieną gimnaziją, po to dar į kitą gimnaziją. Tas maratonas, kai kas savaitę savaitgaliai parduoti po 2-3val. trunkantiems egzaminams, po jų sekantis nuovargis, tada įprastoje mokykloje pamokos su paskutiniais kontroliniais ir standartizuotais žinių patikrinimais. O dabar laukimas rezultatų. Juos paskelbė, bet dar savaitė palikta stumdymams su gal “labiau priveligijuotais” vaikais, o gal su tėvais. Ir kai vakarykštės ir šios dienos rezultatai sako, kad esi surinkęs praeinamą balą dar negali būti garantuotas, kad tikrai praėjai. Ech, tas laukimas…

Aš gyvenime neisivaizdavau, kad tokie siaubingi konkursai gali būti norint įstoti į gimnaziją, galvojau tik universitetai taip stipriai varžosi. Tačiau jau dabar, nuo paauglystės vaikai mokomi konkuruoti, atsakingai pažvelgti į gyvenimą ir savo norus. Nežinau ar tai gerai, kad vaikystė taip anksti baigiasi? Gerai, jeigu vaikas gimsta ir jau žino ko nori, tada jam lengva siekti savo tikslų. O jeigu vaikas auga nežinodamas ko nori? Kas tada? Man atrodo, kad dabartiniai vaikai kažkaip pagreitintai subrandinami.

Taigi, tame moksliniame maratone labai svarbu buvo sveikai ir gerai maitintis, valgyti daug žuvies, kad gauti įvairiausių omegų, daržovių. Tad, kai vakarienei buvo valgoma žuvis, žuvis, žuvis, prie jos reikėdavo prigalvoti vis kažkokių spalvingesnių garnyrų.

3 -4 porcijos

INGREDIENTAI

  • šviežios menkės file
  • 1/2 nedidelio moliūgo
  • 1 sauja topinambų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 v.š. sviesto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • džiovintų prieskonių žolelių
  • šiek tiek drožto mustato riešuto
  • druska
  • pipirai

GAMINIMAS

  1. Menkę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska ir prieskoninėmis žolelėmis.
  2. Topinambus ir moliūgą iškepkite orkaitėje uždengus folija 180 laipsnių temperatūroje.
  3. Nulupkite ir sutrinkite su sviestu, ypatingai susmulkintu česnaku, muskato riešuto drožlėmis, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Sudėkite į indą ir padėkite šiltai, kol garuose paruošite žuvį.
  4. Garpuodyje užvirkite vandenį, sumažinkite ugnį, sudėkite žuvies gabalėlius ir uždengus virkite garuose 5-7 minutes, priklausomai nuo gabalėlių storio.

Labai aromatinga, labai lengva ir skanu….laukiu nesulaukiu kito pavasario kada vėl bus topinambų ir nuo rudens dar užsilikusių moliūgų.