Turinys:
Vieno balo šiems ryžiams pritrūko tik todėl, kad tai tiesiog ryžiai. Bet šie ryžiai nėra paprasti – jų skonis puikus. Aš valgiau juos pusryčiams, o draugas valgė su vištiena ir sakė, kad labai tinka. Taigi mėgstantiems didesnes porcijas šie ryžiai labiau tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Na, o man jie buvo tiesiog skanūs ir vieni – labai subtilaus skonio, beprotiškai kvapnūs ir gaivūs dėl šviežiai spaustų citrinos sulčių. O pats nuostabiausias dalykas yra tas, kad šie ryžiai yra pavasariškai žali – fantastika! Jei gaminsite, jokiu būdu nekeiskite šviežių bazilikų džiovintais – skonis bus nebe tas.
- Įvertinimas: 9/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta. Jei turite blenderį – visai nėra ką veikti (aš šiek tiek užtrukau, nes blenderio neturiu).
- Šaltinis: Tai garsios kulinarės Claire Robinson receptas.
INGREDIENTAI
4-6 porcijoms reikės:
- Pusantro puodelio basmati ryžių (arba stiklinės, jei matuojate stiklinėmis)
- Žiupsnio druskos
- 1 nulupto ir susmulkinto avokado (recepte rašė, kad reikia mažo avokado, bet aš siūlyčiau rinktis didesnį, kad žalia ryžių spalva būtų intensyvesnė)
- 4-5 šakelių šviežių bazilikų (ant jų turi būti daug bazilikų lapų)
- Šviežiai spaustų sulčių iš vienos citrinos
- 3 valgomųjų šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus (aš aliejaus kiekį sumažinau iki vieno valgomojo šaukšto)
- Ketvirtadalio puodelio vandens
- Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
GAMINIMAS
- Puode užvirkite tris puodelius pasūdyto vandens, suberkite ryžius ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
- Kol ryžiai verda, paruoškite padažą: susmulkinkite baziliką ir kartu su avokadu, aliejumi, citrinos sultimis bei ketvirtadaliu puodelio vandens, blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės, kuri bus grietinės konsistencijos tirštumo. Aš blenderio neturiu, todėl viską sutryniau su šakute – žinoma, bazilikas nesusitrynė, todėl ryžiai nebuvo tokie žali, kokių norėjau.
- Supilkite šį padažą į išvirusius ryžius, papipiruokite, pridėkite dar druskos, jei trūksta.
- Patiekite su šviežių bazilikų lapeliais. Šie ryžiai kaip garnyras tinka prie paukštienos ir žuvies patiekalų bei, manau, ypatingai tiktų šiltą vasaros vakarą prie kvapnių šašlykų.
Skanaus!