Ar CBD aliejus gali padėti kovoti su virškinimo problemomis?

Dauguma mūsų valgo tai, kas skanu, o ne tai, kas sveika ir reikalinga mūsų organizmams. Todėl nereikia stebėtis, jog po kurio laiko dalis mūsų susiduria su virškinimo problemomis. Nors iš pažiūros gali pasirodyti, kad virškinimo problemos yra ne tik nepavojingos, tačiau ir visiškai nekenkia mūsų organizmams, po kurio laiko galima suprasti, kokį pavojų iš tikrųjų…

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai), giminių, borekų ir baklavų. Oi ne, aš čia per daug užsisvajojau, tikrai nieko tokio pas mus namie nebus, gal tik boreką iškepsiu. Borek’ai arba visokie miltniai pyragai ar pyragėliai su įvairiais įdarais nepaprastai mėgstami mano ir visų…

Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius…

Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai…

Jogurtinis tortas su avietėmis – tortas be kepimo

Padui ir pabarstymui: 350 g biskvitinių damų pirštelių 250 g sviesto Kremui: 1000 g graikiško jogurto 250 g maskarponės 200 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių 150 g grietinėlės 10 lapelių želatinos 250 g aviečių Dekorui: 150 g aviečių cukraus pudros Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios…

Trupininis pyragas su obuoliais

Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant…

Itališka sriuba nuo peršalimo

Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais,…

Karamelinis varškės pyragas

Šiandien visą rytą pas mane buvo įjungtas itališkas kulinarijos kanalas. Dabar pradėjo ten visi erzinančiai žviegti, tad teko išjungti. Susigūžusi po kaltės gaubtu, nuolatos primenu sau, kad mano profesija yra ne cooking ir ne baking. Taip įsijaučiau į maisto gaminimą, produktų pirkimą, namų valgiaraščio planavimą, kad nebedarau to, ką iš tiesų turėčiau daryti. Dabar turbūt pirmą kartą pasijutau kaip…

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos,…

Risotto su voveraitėmis

Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien pirmą kartą pasiryžau pagaminti itališką risotto (liet. daugiaryžį) su voveraitėmis, nes pagaliau suradau ir nusipirkau Carnaroli ryžių. Prieš kelias dienas lankėmės senamiestyje įsikūrusioje „La Boheme“ vyninėje. Maistas čia nuostabus, nuoširdžiai rekomenduoju. Pirmą kartą išbandžiau itališką rissoto su baravykais — skonis dieviškas. Tai ir…

Kaip išvirti birius ryžius?

Birūs ryžiai atrodo daug geriau ir dažniausiai skaniau. Nepaisant to, koks nuostabus yra jūsų mėgstamas „šlapias“ rizotas, birūs ryžiai gali atrodyti daug, daug geriau. Ir tai nėra pagrindinė priežastis kodėl aš juos mėgstu. Birūs ryžiai puikiai tinka salotoms, su troškintomis daržovėmis, ruošti kinietiškus keptus ryžius su kiaušiniu ir thai ryžius. Tai gi, jeigu jums nusibodo sulipę, košę primenantys…

Sviestiniai sausainiai

Laaabai mielai atrodantys sausainiai. Ir skoniu nuostabūs. Iš esmės, tai nieko ypatingo, paprasti sviestiniai sausainiai, aptepti citrinos – cukraus glajumi. Bet kaip lengvai jie valgosi. Miltus sumaišyti su druska, 125 g cukraus pudros ir citrinos žievele. Išpilti ant stalo, viduryje padaryti duobutę. Įmušti kiaušinį, apdėti pjaustytais riebalais ir suminkyti trapią tešlą. Valandai dėti į šaldytuvą….

Vyšnių ir varškės apkepas

Varškė atsiranda tiesiog iš niekur. O kadangi aš negaliu pakęsti, jog mano šaldytuve kas nors pradėtų gesti (gal todėl kažką gaminant man nuolatos ko nors trūksta), tai tenka galvoti, t.y. knistis po receptus ir ieškoti, ką gi čia dar naujo išbandžius. Gera žinia ta, kad aš atradau ką galima išmėginti. Bloga žinia ta, kad greitai…

Rikotos pyragas

Na turbūt nutuokiate, kad kaip ir kiekvienas (greičiausiai) rikotos pyragas jis tikrai buvo geras. Įdaras gerokai primeną švelnią kreminę masę. Nežinau, ar per naktį šaldytuve pastovėjus kas nors pasikeis (juk tai pirmasis mano rikotos pyragas), bet tikiu, kad tokiu pat skaniu jis ir liks. Pagal viso recepto idėją jis turėjo būti “Pyragas su žaliosiomis citrinomis”….

Minkštas slyvų pyragas

Ruduo lepina mus savo gėrybėmis. Kaip smagu, kad po ilgų vasaros darbų galime pagaliau džiaugtis derliumi. Mano virtuvėje pagaliau pakvimpa ilgai lauktas slyvų pyragas. Šį kartą išbandžiau naują receptą ir skubu pasidalinti su Jumis! Slyvas nuplauname, perpjaunam per pusę ir sumaišome su 50 g cukraus ir 1/2 šaukštelio cinamono. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi…

Šokoladiniai varškės pyragėliai

Kai vidinis triukšmas tampa nesuvaldomas ir atrodo, kad viskas, kas atrodė tikra yra tik lakių fantazijų nukrypimai, ateina saulėtekis. Kažkada kažkas man sakė, jog pačios tamsiausios valandos būna prieš pat saulei pakylant. Juodžiausia naktis, kurioje vos gali įžvelgti kambario kontūrus, ištrūkęs iš stipraus sapno, yra ženklas, kad tuoj išauš rytas. Tarsi kažkas budėtų prie tavo laikino…

Linco pyragas

* Austriška virtuvė Sviestą išplakti su cukraus pudra. Suberti miltus su sumaišytais kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius. Lazdyno riešutus pakepinti keptuvėje ir suberti į tešlą. Viską gerai išminkyti. Tris ketvirtadalius tešlos paimti ir ja iškloti kepimo formos dugną. Ant jos gražiai užtepti uogienę. Likusią tešlą sutarkuoti ant viršaus. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40-45…

Keptas pomidorų padažas žiemai

Šių metų pomidorai nudžiugino ženkliai didesniu derliumi, kurio yra tiek, kad užtenka ne tik salotoms, bet … galima paieškoti ir įvairesnių panaudojimo receptų. Keptų pomidorų padažo receptą aptikau internete, bet šiek tiek ir šį bei tą pakeičiau bei pritaikiau mūsų šeimos virtuvei ir gomuriui. Šis saldžiarūgštis padažas tinka tiek prie mėsos, tiek prie makaronų patiekalų,…

Salotos su grill daržovėmis

Salotos, pomidorai, svogūnai, cukinijos ant mano stalo atkeliavo tiesiai iš mamos daržo. Kaip gera turėti rūpestingą mamą. Kuri netingi rūpintis visomis daržo ir sodo gėrybėmis. Laistyti, ravėti, kalbinti ir visaip kaip kitaip apgaubti šiluma, meile ir dėmesiu. Po tokios meilės ir šilumos gausos daržovės ir vaisiai tampa žymiai saldesni ir gausesni. Šioms salotoms net nereikia…

Naminė duona su kmynais

Pagaliau pavyko išsikepti duoną. Praeitais metais, jau buvau įpratusi pastoviai kepti duoną. Jaučiau kaip ji kils ir kokios ji nuotaikos. Bus labiau porėta ar mažiau. Bet, per vieną kelionę raugo starteris sugedo, nebuvo laiko jam pasigaminti, o Kaune atradusi kepyklėlę su nuostabia Borodino duona visai nebemačiau reikalo kepti. Bet vieną dieną gavau dovanų raugo starterio…

Hand-Picked

Top-Read Stories

Ar CBD aliejus gali padėti kovoti su virškinimo problemomis?

Dauguma mūsų valgo tai, kas skanu, o ne tai, kas sveika ir reikalinga mūsų organizmams. Todėl nereikia stebėtis, jog po kurio laiko dalis mūsų susiduria su virškinimo problemomis. Nors iš pažiūros gali pasirodyti, kad virškinimo problemos yra ne tik nepavojingos, tačiau ir visiškai nekenkia mūsų organizmams, po kurio laiko galima suprasti, kokį pavojų iš tikrųjų…

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai), giminių, borekų ir baklavų. Oi ne, aš čia per daug užsisvajojau, tikrai nieko tokio pas mus namie nebus, gal tik boreką iškepsiu. Borek’ai arba visokie miltniai pyragai ar pyragėliai su įvairiais įdarais nepaprastai mėgstami mano ir visų…

Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius…

Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai…

Jogurtinis tortas su avietėmis – tortas be kepimo

Padui ir pabarstymui: 350 g biskvitinių damų pirštelių 250 g sviesto Kremui: 1000 g graikiško jogurto 250 g maskarponės 200 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių 150 g grietinėlės 10 lapelių želatinos 250 g aviečių Dekorui: 150 g aviečių cukraus pudros Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios…

Trupininis pyragas su obuoliais

Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant…

Itališka sriuba nuo peršalimo

Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais,…

Karamelinis varškės pyragas

Šiandien visą rytą pas mane buvo įjungtas itališkas kulinarijos kanalas. Dabar pradėjo ten visi erzinančiai žviegti, tad teko išjungti. Susigūžusi po kaltės gaubtu, nuolatos primenu sau, kad mano profesija yra ne cooking ir ne baking. Taip įsijaučiau į maisto gaminimą, produktų pirkimą, namų valgiaraščio planavimą, kad nebedarau to, ką iš tiesų turėčiau daryti. Dabar turbūt pirmą kartą pasijutau kaip…

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos,…

Risotto su voveraitėmis

Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien pirmą kartą pasiryžau pagaminti itališką risotto (liet. daugiaryžį) su voveraitėmis, nes pagaliau suradau ir nusipirkau Carnaroli ryžių. Prieš kelias dienas lankėmės senamiestyje įsikūrusioje „La Boheme“ vyninėje. Maistas čia nuostabus, nuoširdžiai rekomenduoju. Pirmą kartą išbandžiau itališką rissoto su baravykais — skonis dieviškas. Tai ir…

Kaip išvirti birius ryžius?

Birūs ryžiai atrodo daug geriau ir dažniausiai skaniau. Nepaisant to, koks nuostabus yra jūsų mėgstamas „šlapias“ rizotas, birūs ryžiai gali atrodyti daug, daug geriau. Ir tai nėra pagrindinė priežastis kodėl aš juos mėgstu. Birūs ryžiai puikiai tinka salotoms, su troškintomis daržovėmis, ruošti kinietiškus keptus ryžius su kiaušiniu ir thai ryžius. Tai gi, jeigu jums nusibodo sulipę, košę primenantys…

Sviestiniai sausainiai

Laaabai mielai atrodantys sausainiai. Ir skoniu nuostabūs. Iš esmės, tai nieko ypatingo, paprasti sviestiniai sausainiai, aptepti citrinos – cukraus glajumi. Bet kaip lengvai jie valgosi. Miltus sumaišyti su druska, 125 g cukraus pudros ir citrinos žievele. Išpilti ant stalo, viduryje padaryti duobutę. Įmušti kiaušinį, apdėti pjaustytais riebalais ir suminkyti trapią tešlą. Valandai dėti į šaldytuvą….

Vyšnių ir varškės apkepas

Varškė atsiranda tiesiog iš niekur. O kadangi aš negaliu pakęsti, jog mano šaldytuve kas nors pradėtų gesti (gal todėl kažką gaminant man nuolatos ko nors trūksta), tai tenka galvoti, t.y. knistis po receptus ir ieškoti, ką gi čia dar naujo išbandžius. Gera žinia ta, kad aš atradau ką galima išmėginti. Bloga žinia ta, kad greitai…

Rikotos pyragas

Na turbūt nutuokiate, kad kaip ir kiekvienas (greičiausiai) rikotos pyragas jis tikrai buvo geras. Įdaras gerokai primeną švelnią kreminę masę. Nežinau, ar per naktį šaldytuve pastovėjus kas nors pasikeis (juk tai pirmasis mano rikotos pyragas), bet tikiu, kad tokiu pat skaniu jis ir liks. Pagal viso recepto idėją jis turėjo būti “Pyragas su žaliosiomis citrinomis”….

Minkštas slyvų pyragas

Ruduo lepina mus savo gėrybėmis. Kaip smagu, kad po ilgų vasaros darbų galime pagaliau džiaugtis derliumi. Mano virtuvėje pagaliau pakvimpa ilgai lauktas slyvų pyragas. Šį kartą išbandžiau naują receptą ir skubu pasidalinti su Jumis! Slyvas nuplauname, perpjaunam per pusę ir sumaišome su 50 g cukraus ir 1/2 šaukštelio cinamono. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi…

Šokoladiniai varškės pyragėliai

Kai vidinis triukšmas tampa nesuvaldomas ir atrodo, kad viskas, kas atrodė tikra yra tik lakių fantazijų nukrypimai, ateina saulėtekis. Kažkada kažkas man sakė, jog pačios tamsiausios valandos būna prieš pat saulei pakylant. Juodžiausia naktis, kurioje vos gali įžvelgti kambario kontūrus, ištrūkęs iš stipraus sapno, yra ženklas, kad tuoj išauš rytas. Tarsi kažkas budėtų prie tavo laikino…

Linco pyragas

* Austriška virtuvė Sviestą išplakti su cukraus pudra. Suberti miltus su sumaišytais kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius. Lazdyno riešutus pakepinti keptuvėje ir suberti į tešlą. Viską gerai išminkyti. Tris ketvirtadalius tešlos paimti ir ja iškloti kepimo formos dugną. Ant jos gražiai užtepti uogienę. Likusią tešlą sutarkuoti ant viršaus. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40-45…

Keptas pomidorų padažas žiemai

Šių metų pomidorai nudžiugino ženkliai didesniu derliumi, kurio yra tiek, kad užtenka ne tik salotoms, bet … galima paieškoti ir įvairesnių panaudojimo receptų. Keptų pomidorų padažo receptą aptikau internete, bet šiek tiek ir šį bei tą pakeičiau bei pritaikiau mūsų šeimos virtuvei ir gomuriui. Šis saldžiarūgštis padažas tinka tiek prie mėsos, tiek prie makaronų patiekalų,…

Salotos su grill daržovėmis

Salotos, pomidorai, svogūnai, cukinijos ant mano stalo atkeliavo tiesiai iš mamos daržo. Kaip gera turėti rūpestingą mamą. Kuri netingi rūpintis visomis daržo ir sodo gėrybėmis. Laistyti, ravėti, kalbinti ir visaip kaip kitaip apgaubti šiluma, meile ir dėmesiu. Po tokios meilės ir šilumos gausos daržovės ir vaisiai tampa žymiai saldesni ir gausesni. Šioms salotoms net nereikia…

Naminė duona su kmynais

Pagaliau pavyko išsikepti duoną. Praeitais metais, jau buvau įpratusi pastoviai kepti duoną. Jaučiau kaip ji kils ir kokios ji nuotaikos. Bus labiau porėta ar mažiau. Bet, per vieną kelionę raugo starteris sugedo, nebuvo laiko jam pasigaminti, o Kaune atradusi kepyklėlę su nuostabia Borodino duona visai nebemačiau reikalo kepti. Bet vieną dieną gavau dovanų raugo starterio…

Duona su kalendros sėklomis

Nebeatsimenu kada paskutinį kartą kepiau duoną. O čia www.valgo.me su savo receptais tiesiog badė mano sąžinę, kad nekepu duonos. Taigi, apsižiūrėjusi, kad turiu įvairių miltų likučių, kepiau duoną be raugo, bet su kalendrų sėklomis, kas labai pagyvino duonos skonį. Duonai naudojau: Pirmiausia pasiruošiu I dalį. Į šiltą vandenį susdedu mieles ir kai pradeda putoti supilu…

Aštrus jautienos troškinys su laužytomis bulvėmis

Sekmadienį, kai visi svečiai išbildėjo kas sau ir likome vieni patys namie…kokia palaima…ramu, tylu, niekur neskubi, ramiai išgeri šviežių mėtų arbatos ir planuoji savo dieną be streso. Dievinu šį jausmą… Kadangi užėjo lietus ir parvijo į kambarį, kuriame kaip visada stovi tautos priešas TV, bet kartais jis gelbėja, norint nuo visko atsiriboti. Trumpai tariant, rodė…

Mamos naminiai varškėčiai

Tai vienas iš nuostabiausių vaikystės prisiminimų, kai mama prikepdavo kalną varškėtukų, o mes juos plukdydavome gausiame grietinės vandenyne 🙂 Nesuprantu, kaip mama nesibardavo… tiesa, poto lėkštes išlaižydavome, bet vis tiek aš dukrai neleidžiu (nors gal ir leisčiau, bet tiesiog ji taip net nepradėjo jų plukdyti). Kepti naminiai varškėtukai su daug grietinės ir cukraus… ne uogienės……

Bandelės su pikantišku morkų įdaru

Bandelės su įvairiausiais įdarais mano racione nugali tortus, pyragaičius su grietinėlės ar kitokių putėsių bokšteliais. Man patinka bandelės nesaldžios, o įdarai pikantiški. Kepiau su grybais mielines bandeles, o dabar išbandysiu kolegės rekomenduotą varškinę tešlą. Varškę sutryniau su cukrumi, druska, aliejumi, išplaktais kiaušiniais, soda užgesinta grietinėje. Subėriau persijotus miltus. Išminkiau tešlą. Man ji pasirodė labai riebi…

Bandelės su vištiena ir grybais

Kaip jau žinia, esu visiška nemėgėja makaronų, bandelių, tortų bei pyragų. Trumpai tariant, saldumynai ne man, miltiniai patiekalai ne man, bet kai šeima labai labai nori, neatsispiriu ir aš išbandyti vieną kitą receptą. Kadangi esu gaminusi jau ne kartą su vienokiu tai kitokiu įdaru, bet tešla niekada nenuvylė. Todėl vėl puoliau naršyti bloguose ką nors…

Osetinų mėsos pyragas

Juokinga ar visai ne juokinga būtų, bet atėjus žiemai noriu daugiau mėsos, sotesnio maisto. Paradoksalu, bet šiuo metu kaip tik reikėtų mažiau valgyti, nes mažiau judu. Vasarą, kai oras šiltas, važiuojame į sodybas, pajūrį, vaikštome po miestą, o dar jeigu sporto klube paplušėjame, tai galima būtų ir kiečiau užkirsti. Ne tai kaip dabar, kai šalta,…

Bandelės su obuolių įdaru

Koks jums LABIAUSIAS įdaras saldžioje bandelėje???? Man obuoliai!!! Dukra žinoma rinktųsi šokoladą, gal vyšnių uogienę, o gal kokį kremą su vanile :(( Bet kai iškepu bandeles, kurios jau tapo mūsų šeimos fiminėmis, kiekvieną kartą vis kitokios, nes įdaras pakeičia ir skonį. Tačiau šitos, kurių receptą dabar aprašysiu, su obuolių įdaru yra pasakų pasaka ir jos…

Svogūnų džemas

Svogūnų džemas? Taip. Be galo be krašto skanus, kaip garnyras, padažas, ta “uoga” (cinkelis) kuri padaro užkandį tobulu. O pagaminamas?.. net didžiausiam tinginiui nesukelia problemų….na gerai, šiek tiek kantrybės reikalauja. Kodėl aš jį gaminau? Gal todėl, kad: Ūkininkų turgelyje moteriškė įpiršo nusipirkti raudonųjų svogūnų už pigiai, nes jai jau darbas baigėsi, labai daug atsivežusi buvo,…

Svarainių sirupas

Kai Nida parašė, kad iš obuolių žievelių, graužtukų ir kitų atliekų pasigamino skanų sirupą nesusilaikiau. Žinoma, neturėdama obuolių tiek, kad iš jų gaminčiau čatnį, obuolienę ar kitą konservą, nedariau obuolinio sirupo. Bet nuraškiusi svarainio obuoliukus ir supjausčiusi jos džiovinimui, iš kauliukų, kampukų ir visokių kitokių nupjaustymų nusprendžiau būtinai pagaminti sirupą, kurį puikiai galima būtų naudoti…

Jautienos kukuliai su Feta

Kai darželiuose, turgeliuose, ant palangės ar balkone gausu šviežutėlių prieskoninių žolelių, taip ir norisi visur gausiai jas naudoti. Kraunu aš jas ne žiupsneliais, o saujomis ir net nesuku galvos ar jos dera tarpusavyje ar ne, tačiau rezultatas dar nė karto nenuvylė. Šeimyna prašo, kad duočiau “tų prieskoninių salotų”, nes kartais salotų lapų dubenyje mažiau nei…

Featured

Marketing News

Ar CBD aliejus gali padėti kovoti su virškinimo problemomis?

Dauguma mūsų valgo tai, kas skanu, o ne tai, kas sveika ir reikalinga mūsų organizmams. Todėl nereikia stebėtis, jog po kurio laiko dalis mūsų susiduria su virškinimo problemomis. Nors iš pažiūros gali pasirodyti, kad virškinimo problemos yra ne tik nepavojingos, tačiau ir visiškai nekenkia mūsų organizmams, po kurio laiko galima suprasti, kokį pavojų iš tikrųjų…

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai), giminių, borekų ir baklavų. Oi ne, aš čia per daug užsisvajojau, tikrai nieko tokio pas mus namie nebus, gal tik boreką iškepsiu. Borek’ai arba visokie miltniai pyragai ar pyragėliai su įvairiais įdarais nepaprastai mėgstami mano ir visų…

Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius…

Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai…

Jogurtinis tortas su avietėmis – tortas be kepimo

Padui ir pabarstymui: 350 g biskvitinių damų pirštelių 250 g sviesto Kremui: 1000 g graikiško jogurto 250 g maskarponės 200 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių 150 g grietinėlės 10 lapelių želatinos 250 g aviečių Dekorui: 150 g aviečių cukraus pudros Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios…

Trupininis pyragas su obuoliais

Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant…

Itališka sriuba nuo peršalimo

Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais,…

Karamelinis varškės pyragas

Šiandien visą rytą pas mane buvo įjungtas itališkas kulinarijos kanalas. Dabar pradėjo ten visi erzinančiai žviegti, tad teko išjungti. Susigūžusi po kaltės gaubtu, nuolatos primenu sau, kad mano profesija yra ne cooking ir ne baking. Taip įsijaučiau į maisto gaminimą, produktų pirkimą, namų valgiaraščio planavimą, kad nebedarau to, ką iš tiesų turėčiau daryti. Dabar turbūt pirmą kartą pasijutau kaip…

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos,…

Risotto su voveraitėmis

Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien pirmą kartą pasiryžau pagaminti itališką risotto (liet. daugiaryžį) su voveraitėmis, nes pagaliau suradau ir nusipirkau Carnaroli ryžių. Prieš kelias dienas lankėmės senamiestyje įsikūrusioje „La Boheme“ vyninėje. Maistas čia nuostabus, nuoširdžiai rekomenduoju. Pirmą kartą išbandžiau itališką rissoto su baravykais — skonis dieviškas. Tai ir…

Connect

Stay in the Loop

Hand-Picked

Top Weekly News

Ar CBD aliejus gali padėti kovoti su virškinimo problemomis?

Dauguma mūsų valgo tai, kas skanu, o ne tai, kas sveika ir reikalinga mūsų organizmams. Todėl nereikia stebėtis, jog po kurio laiko dalis mūsų susiduria su virškinimo problemomis. Nors iš pažiūros gali pasirodyti, kad virškinimo problemos yra ne tik nepavojingos, tačiau ir visiškai nekenkia mūsų organizmams, po kurio laiko galima suprasti, kokį pavojų iš tikrųjų…

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai), giminių, borekų ir baklavų. Oi ne, aš čia per daug užsisvajojau, tikrai nieko tokio pas mus namie nebus, gal tik boreką iškepsiu. Borek’ai arba visokie miltniai pyragai ar pyragėliai su įvairiais įdarais nepaprastai mėgstami mano ir visų…

Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius…

Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai…

Jogurtinis tortas su avietėmis – tortas be kepimo

Padui ir pabarstymui: 350 g biskvitinių damų pirštelių 250 g sviesto Kremui: 1000 g graikiško jogurto 250 g maskarponės 200 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių 150 g grietinėlės 10 lapelių želatinos 250 g aviečių Dekorui: 150 g aviečių cukraus pudros Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios…

Trupininis pyragas su obuoliais

Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant…

Itališka sriuba nuo peršalimo

Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais,…

Karamelinis varškės pyragas

Šiandien visą rytą pas mane buvo įjungtas itališkas kulinarijos kanalas. Dabar pradėjo ten visi erzinančiai žviegti, tad teko išjungti. Susigūžusi po kaltės gaubtu, nuolatos primenu sau, kad mano profesija yra ne cooking ir ne baking. Taip įsijaučiau į maisto gaminimą, produktų pirkimą, namų valgiaraščio planavimą, kad nebedarau to, ką iš tiesų turėčiau daryti. Dabar turbūt pirmą kartą pasijutau kaip…

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos,…

Risotto su voveraitėmis

Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien pirmą kartą pasiryžau pagaminti itališką risotto (liet. daugiaryžį) su voveraitėmis, nes pagaliau suradau ir nusipirkau Carnaroli ryžių. Prieš kelias dienas lankėmės senamiestyje įsikūrusioje „La Boheme“ vyninėje. Maistas čia nuostabus, nuoširdžiai rekomenduoju. Pirmą kartą išbandžiau itališką rissoto su baravykais — skonis dieviškas. Tai ir…

the Cloudware Exclusive

Free Guides

Ar CBD aliejus gali padėti kovoti su virškinimo problemomis?

Dauguma mūsų valgo tai, kas skanu, o ne tai, kas sveika ir reikalinga mūsų organizmams. Todėl nereikia stebėtis, jog po kurio laiko dalis mūsų susiduria su virškinimo problemomis. Nors iš pažiūros gali pasirodyti, kad virškinimo problemos yra ne tik nepavojingos, tačiau ir visiškai nekenkia mūsų organizmams, po kurio laiko galima suprasti, kokį pavojų iš tikrųjų…

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai), giminių, borekų ir baklavų. Oi ne, aš čia per daug užsisvajojau, tikrai nieko tokio pas mus namie nebus, gal tik boreką iškepsiu. Borek’ai arba visokie miltniai pyragai ar pyragėliai su įvairiais įdarais nepaprastai mėgstami mano ir visų…

Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius…

Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai…

Jogurtinis tortas su avietėmis – tortas be kepimo

Padui ir pabarstymui: 350 g biskvitinių damų pirštelių 250 g sviesto Kremui: 1000 g graikiško jogurto 250 g maskarponės 200 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių 150 g grietinėlės 10 lapelių želatinos 250 g aviečių Dekorui: 150 g aviečių cukraus pudros Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios…

Trupininis pyragas su obuoliais

Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant…

Itališka sriuba nuo peršalimo

Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais,…

Karamelinis varškės pyragas

Šiandien visą rytą pas mane buvo įjungtas itališkas kulinarijos kanalas. Dabar pradėjo ten visi erzinančiai žviegti, tad teko išjungti. Susigūžusi po kaltės gaubtu, nuolatos primenu sau, kad mano profesija yra ne cooking ir ne baking. Taip įsijaučiau į maisto gaminimą, produktų pirkimą, namų valgiaraščio planavimą, kad nebedarau to, ką iš tiesų turėčiau daryti. Dabar turbūt pirmą kartą pasijutau kaip…

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos,…

Risotto su voveraitėmis

Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien pirmą kartą pasiryžau pagaminti itališką risotto (liet. daugiaryžį) su voveraitėmis, nes pagaliau suradau ir nusipirkau Carnaroli ryžių. Prieš kelias dienas lankėmės senamiestyje įsikūrusioje „La Boheme“ vyninėje. Maistas čia nuostabus, nuoširdžiai rekomenduoju. Pirmą kartą išbandžiau itališką rissoto su baravykais — skonis dieviškas. Tai ir…

the latest

Recent Articles

Ar CBD aliejus gali padėti kovoti su virškinimo problemomis?

Dauguma mūsų valgo tai, kas skanu, o ne tai, kas sveika ir reikalinga mūsų organizmams. Todėl nereikia stebėtis, jog po kurio laiko dalis mūsų susiduria su virškinimo problemomis. Nors iš pažiūros gali pasirodyti, kad virškinimo problemos yra ne tik nepavojingos, tačiau ir visiškai nekenkia mūsų organizmams, po kurio laiko galima suprasti, kokį pavojų iš tikrųjų…

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai), giminių, borekų ir baklavų. Oi ne, aš čia per daug užsisvajojau, tikrai nieko tokio pas mus namie nebus, gal tik boreką iškepsiu. Borek’ai arba visokie miltniai pyragai ar pyragėliai su įvairiais įdarais nepaprastai mėgstami mano ir visų…

Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius…

Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai…

Jogurtinis tortas su avietėmis – tortas be kepimo

Padui ir pabarstymui: 350 g biskvitinių damų pirštelių 250 g sviesto Kremui: 1000 g graikiško jogurto 250 g maskarponės 200 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių 150 g grietinėlės 10 lapelių želatinos 250 g aviečių Dekorui: 150 g aviečių cukraus pudros Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios…

Trupininis pyragas su obuoliais

Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant…

Itališka sriuba nuo peršalimo

Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais,…

Karamelinis varškės pyragas

Šiandien visą rytą pas mane buvo įjungtas itališkas kulinarijos kanalas. Dabar pradėjo ten visi erzinančiai žviegti, tad teko išjungti. Susigūžusi po kaltės gaubtu, nuolatos primenu sau, kad mano profesija yra ne cooking ir ne baking. Taip įsijaučiau į maisto gaminimą, produktų pirkimą, namų valgiaraščio planavimą, kad nebedarau to, ką iš tiesų turėčiau daryti. Dabar turbūt pirmą kartą pasijutau kaip…

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos,…

Risotto su voveraitėmis

Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien pirmą kartą pasiryžau pagaminti itališką risotto (liet. daugiaryžį) su voveraitėmis, nes pagaliau suradau ir nusipirkau Carnaroli ryžių. Prieš kelias dienas lankėmės senamiestyje įsikūrusioje „La Boheme“ vyninėje. Maistas čia nuostabus, nuoširdžiai rekomenduoju. Pirmą kartą išbandžiau itališką rissoto su baravykais — skonis dieviškas. Tai ir…