Visame pasaulyje labai populiaru tapo įvairiais priedais įdaryti tortilijas ir valgyti jas pirštais. Labai gerai būtų nuolat namuose laikyti pakelį tortilijų, iš kurių būtų galima greitai pagaminti gardžius užkandžius, kad ir įdarius paprastomis bulvių salotomis.

Naudojant įvairių rūšių kreminius sūrius, gausis įvairių skonių užkandžiai. Įdarai šiems užkandžiams būna labai įvairūs.

INGREDIENTAI

  • 1 tortilija
  • 2 su kaupu v.š. prieskoninių žolelių ar česnakų skonio kreminio sūrio
  • Ketvirtis raudonosios (arba geltonosios) paprikos
  • 1 marinuotas agurkas
  • 3 griežinėliai kumpio
  • 1 v.š. grietinės
  • Svogūnų laiškų

GAMINIMAS

  1. Tortiliją aptepti puse kreminiu sūriu.
  2. Supjaustyti papriką, agurką ir kumpį kubeliais, sumaišyti su grietine, likusiu kreminiu sūriu bei svogūnų laiškais. Gautą masę uždėti ant tortilijos vidurio.
  3. Vieną tortilijos pusę užkelti ant kitos, pirštais lengvai prispausti ir susukti į vyniotinį. Galima perlenkti per pus.
  4. Apkepti jas iš abiejų pusių aliejuje apie porą minučių.
  5. Supjaustyti tortiliją. Iškart valgyti.

Komentaras: Labai vykęs užkandis. Esu dėjusi ir paprastas mėsos salotas, tikrai labai skanu.