Padui ir pabarstymui:
- 350 g biskvitinių damų pirštelių
- 250 g sviesto
Kremui:
- 1000 g graikiško jogurto
- 250 g maskarponės
- 200 g cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
- 150 g grietinėlės
- 10 lapelių želatinos
- 250 g aviečių
Dekorui:
- 150 g aviečių
- cukraus pudros
- Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios bus lengva tortą išimti.
- Biskvitinius pirštelius susmulkiname su smulkintuvu iki trupinių.
- Išlydome sviestą. Jį pilame ant trupinių ir labai gerai išmaišome.
- Gautą masę daliname į 2 dalis. Pirmąją dengemia kepimo formos dugną. Dugnas turi būti gerai suspaustas. Geriausia naudoti stiklinę, trupiniams supresuoti.
- Į plakimo indą dedame graikišką jogurtą, maskarponę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir gerai išmaišom.
- Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir pašildome, kad ištirptų. Tik jokiu būdu neužverdame.
- Supilam ištirpintą želatiną į kremo masę ir labai gerai išmaišome.
- Išplakame grietinėlę ir atsargiai sudedam į kremo masę. Lengvai išmaišome.
- Ant torto trupininio dugno dedame avietes. Jas palengva užklojame kremine mase.
- Ant viršaus tolygiai barstome likusius trupinius.
- Tortą dedame mažiausiai 5 valandom į šaldytuvą, kad gerai sustengtų.
- Sustengusį tortą puošiame avietėmis ir pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Taip pat rekomenduojame: