Padui ir pabarstymui:

  • 350 g biskvitinių damų pirštelių
  • 250 g sviesto

Kremui:

  • 1000 g graikiško jogurto
  • 250 g maskarponės
  • 200 g cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • 150 g grietinėlės
  • 10 lapelių želatinos
  • 250 g aviečių

Dekorui:

  • 150 g aviečių
  • cukraus pudros

GAMINIMAS

  1. Naudosime 26 cm skersmens kepimo formą, iš kurios bus lengva tortą išimti.
  2. Biskvitinius pirštelius susmulkiname su smulkintuvu iki trupinių.
  3. Išlydome sviestą. Jį pilame ant trupinių ir labai gerai išmaišome.
  4. Gautą masę daliname į 2 dalis. Pirmąją dengemia kepimo formos dugną. Dugnas turi būti gerai suspaustas. Geriausia naudoti stiklinę, trupiniams supresuoti.
  5. Į plakimo indą dedame graikišką jogurtą, maskarponę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir gerai išmaišom.
  6. Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir pašildome, kad ištirptų. Tik jokiu būdu neužverdame.
  7. Supilam ištirpintą želatiną į kremo masę ir labai gerai išmaišome.
  8. Išplakame grietinėlę ir atsargiai sudedam į kremo masę. Lengvai išmaišome.
  9. Ant torto trupininio dugno dedame avietes. Jas palengva užklojame kremine mase.
  10. Ant viršaus tolygiai barstome likusius trupinius.
  11. Tortą dedame mažiausiai 5 valandom į šaldytuvą, kad gerai sustengtų.
  12. Sustengusį tortą puošiame avietėmis ir pabarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Taip pat rekomenduojame:

Vyšninis tortas

Kavos tortas

Braškinis tortas