Kaip sakoma “Niekada nesakyk niekada”. Taip atsitiko ir man. Kelis kartus esu paragavusi lęšių, pasakiau, kad daugiau jų mano gyvenime nebus. Man jie pasirodė kažkokie klampūs, besiveliantys tarp dantų ir šiaip visaip kaip beskoniai. Ir ta patirtis atrodė absoliučiai niekam tikusi, kai paragavau jų pas savo mielą kaimynę. Ji mums pasiūlė lęšius su lašiša. Skonių derinys buvo pasakiškas. Paragavusi jų supratau, kad yra svarbiausia lęšių nepervirti. Bent jau aš supratau, kad būtent tokios konsistencijos jie man patys skaniausi ir pridėtiniai ingredientai ne ką mažiau svarbūs.

Savo šeimynai pasiūliau vegetarišką lęšių variantą 🙂

INGREDIENTAI

  • 150 g juodųjų lęšių
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 didelė morka
  • 1/2 geltonosios paprikos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 čili pipiro
  • 2 svogūnų laiškai
  • druska
  • aliejus

GAMINIMAS

  1. Iš vakaro verdančiu vandeniu užpilkite juoduosius lęšius. Uždenkite.
  2. Kitą dieną užvirkite vandenį su druska, supilkite išbrinkusius lęšius. Vandeniui užvirus kartu su lęšiais, išjunkite ugnį ir nukoškite vandenį.
  3. Suberkite lęšius į lėkštes ir užpilkite pasiruoštas daržoves.
  4. Daržoves supjaustykite daugiau mažiau vienodo dydžio gabalėliais.
  5. Keptuvę įkaitinkite, supilkite aliejų. Suberkite svogūnus su česnakais, šiems tapus skaidriais sudėkite paprikas ir čili. Nuolat maišykite bei ragaukite, kad daržovės išliktų traškios.
  6. Apkepusias daržoves sumaišykite su šviežiais svogūnų laiškais ir užberkite ant lęšių.

Valgydami galite viską sumaišyti arba tiesiog ragauti ir to ir ano kartu 🙂