Gaminau lengvą vakarienę, kartu gavosi ir gana pikantiška. Skanu su virtomis bulvėmis. Recepto šaltinis: žurnalas “Edita”.

INGREDIENTAI

  • 4 kalakutų krūtinėlių gabaliukai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 4 svogūnai
  • Česnako skiltelė
  • 400 g šparaginių pupelių
  • 2 šaukštai medaus
  • Apelsinas
  • Citrina
  • Druska
  • Pipirai

GAMINIMAS

  1. Pupeles sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, pavirti 5 min. ir nukelti nuo ugnies.
  2. Kiekvieną mėsos gabaliuką pamušti kūjeliu, pasūdyti, pagardinti pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto ir pakepinti žiedeliais supjaustytus svogūnus bei sugrūstus česnakus.
  4. Daržoves išimti, sudėti likusį sviestą (aš truputį įpyliau aliejaus, kad sviestas labai neputotų) ir iškepti mėsą (kepti 3-5 min. kiekvieną pusę).
  5. Paruošti padaža: nutarkuoti geltonąją citrinos ir apelsino žievelių sluoksnį (aš nuskutau skustuku ir plonai supjausčiau šiaudeliais), žieveles sumaišyti su medumi.
  6. Iš vaisių išspausti sultis ir taip pat įmaišyti į medų.
  7. Padažą supilti į keptuvę, sudėti keptus svogūnus, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišant užvirti.
  8. Virtas pupeles išdėlioti į lekštes, įdėti po kepsnelį ir viską užpilti padažu.

Skanu su virtomis bulvėmis.