Turinys:
Gaminau lengvą vakarienę, kartu gavosi ir gana pikantiška. Skanu su virtomis bulvėmis. Recepto šaltinis: žurnalas “Edita”.
INGREDIENTAI:
- 4 kalakutų krūtinėlių gabaliukai;
- 2 šaukštai sviesto;
- 4 svogūnai;
- Česnako skiltelė;
- 400 g šparaginių pupelių;
- 2 šaukštai medaus;
- Apelsinas;
- Citrina;
- Druska;
- Pipirai.
GAMINIMAS:
- Pupeles sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, pavirti 5 min. ir nukelti nuo ugnies.
- Kiekvieną mėsos gabaliuką pamušti kūjeliu, pasūdyti, pagardinti pipirais.
- Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto ir pakepinti žiedeliais supjaustytus svogūnus bei sugrūstus česnakus.
- Daržoves išimti, sudėti likusį sviestą (aš truputį įpyliau aliejaus, kad sviestas labai neputotų) ir iškepti mėsą (kepti 3-5 min. kiekvieną pusę).
- Paruošti padaža: nutarkuoti geltonąją citrinos ir apelsino žievelių sluoksnį (aš nuskutau skustuku ir plonai supjausčiau šiaudeliais), žieveles sumaišyti su medumi.
- Iš vaisių išspausti sultis ir taip pat įmaišyti į medų.
- Padažą supilti į keptuvę, sudėti keptus svogūnus, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišant užvirti.
- Virtas pupeles išdėlioti į lekštes, įdėti po kepsnelį ir viską užpilti padažu.
Skanu su virtomis bulvėmis.