Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Karolina
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų teismui. Brandinau šį sotuolį lygiai mėnesį laiko, sąžiningai kas savaitę “pagirdydama” šlakeliu brendžio… Neiškenčiau ir jau paragavau gabalėlį – skanumėlis! Toks sodraus, išraiškingo, turtingo skonio pyragas.

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Pyragui reikės (skarda 28x28cm):

  • 250 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 4 kiaušinių
  • Vanilino
  • Prieskonių meduoliams
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. džemo/uogienės (dėjau svarainių-abrikosų uogienę)
  • 2-3 v.š medaus
  • 2 stiklinės miltų (dėjau truputį daugiau)
  • 1,25 kg džiovintų vaisių ir riešutų (dėjau datules, spanguoles, greifrutus, razinas, abrikosus, migdolus)
  • Brendžio vaisiams mirkyti (sunaudojau nepilnai pusę butelio)
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
  1. Džiovintus vaisius supjaustome maždaug vienodo dydžio gabalėliais, migdolus užmerkiame vandenyje, kad nusiluptų odelė.
  2. Pjaustytus vaisius ir migdolus užpilame gausiai brendžiu ir paliekame pastovėti bent 4-6val. (geriausiai per naktį).
  3. Sviestą išsukame su cukrumi, vanilinu, meduolių prieskoniais iki purios masės. Mušame po vieną kiaušinius ir nuolat gerai išplakdami. Dedame medų (jeigu kietas – pakaitiname, kad suskystėtų), uogienę/džemą ir viską gerai išmaišome.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į tešlą. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
  5. Sudedame mirkytus vaisius ir riešutus. Gerai permaišome, kad vaisiai pasiskirstytų tešloje.
  6. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 2,5val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg skrusti, pridenkite folija.
  7. Iškeptą pyragą pilnai atvėsinti.

O dabar linksmoji dalis: nemažą marlės gabalą sumirkyti brendžiu ir apvynioti pyragą. Dar kelis šaukštus brendžio užpilti ant pyrago viršaus. Tokį apvyniotą marle pyragą dedame į kepimo foliją ir sandariai apvyniojame. Dedame į maišelį, užrišame ir paslepiame spintelėje mėnesiui. Kartą į savaitę ištraukiame pyragą ir aptepame brendžiu.

Skanaus!!!

Taip pat rekomenduoju išsikepti:

Related Posts