Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų teismui. Brandinau šį sotuolį lygiai mėnesį laiko, sąžiningai kas savaitę “pagirdydama” šlakeliu brendžio… Neiškenčiau ir jau paragavau gabalėlį – skanumėlis! Toks sodraus, išraiškingo, turtingo skonio pyragas.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Pyragui reikės (skarda 28x28cm):
- 250 g sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 4 kiaušinių
- Vanilino
- Prieskonių meduoliams
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. džemo/uogienės (dėjau svarainių-abrikosų uogienę)
- 2-3 v.š medaus
- 2 stiklinės miltų (dėjau truputį daugiau)
- 1,25 kg džiovintų vaisių ir riešutų (dėjau datules, spanguoles, greifrutus, razinas, abrikosus, migdolus)
- Brendžio vaisiams mirkyti (sunaudojau nepilnai pusę butelio)
- Džiovintus vaisius supjaustome maždaug vienodo dydžio gabalėliais, migdolus užmerkiame vandenyje, kad nusiluptų odelė.
- Pjaustytus vaisius ir migdolus užpilame gausiai brendžiu ir paliekame pastovėti bent 4-6val. (geriausiai per naktį).
- Sviestą išsukame su cukrumi, vanilinu, meduolių prieskoniais iki purios masės. Mušame po vieną kiaušinius ir nuolat gerai išplakdami. Dedame medų (jeigu kietas – pakaitiname, kad suskystėtų), uogienę/džemą ir viską gerai išmaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į tešlą. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
- Sudedame mirkytus vaisius ir riešutus. Gerai permaišome, kad vaisiai pasiskirstytų tešloje.
- Skardą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 2,5val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg skrusti, pridenkite folija.
- Iškeptą pyragą pilnai atvėsinti.
O dabar linksmoji dalis: nemažą marlės gabalą sumirkyti brendžiu ir apvynioti pyragą. Dar kelis šaukštus brendžio užpilti ant pyrago viršaus. Tokį apvyniotą marle pyragą dedame į kepimo foliją ir sandariai apvyniojame. Dedame į maišelį, užrišame ir paslepiame spintelėje mėnesiui. Kartą į savaitę ištraukiame pyragą ir aptepame brendžiu.
Skanaus!!!
Taip pat rekomenduoju išsikepti: