Tooobulas… !!!!!!!!! Nėra ką daug rašyti, reikia bent kartą paragauti…

INGREDIENTAI

Dideliam pyragui reikės (skliausteliuose kiekiai mažesniam pyragui):

Pagrindui:

  • 200 (150) g sviesto (naudojau kepinių margariną)
  • 150 (100) g juodojo šokolado
  • 200 (150) g cukraus
  • vanilino
  • 100 (75) ml vandens
  • 2 v.š tirpios kavos
  • 250 (200) g miltų
  • 1,5 a.š kepimo miltelių
  • 100 (75) g kakavos miltelių
  • 3 kiaušinių
  • 100 g kapotų graikiškų riešutų

Varškės masei:

  • 1 kg (500g)  kreminės varškės
  • 200 (150) g cukraus
  • 4 (3) kiaušinių
  • vanilino
  • 100 (50) g grietinės
  • 2 (1) v.š miltų
  • mėlynių (ar kitokių mėgstamų uogų)

GAMINIMAS

  1. Puode ištirpiname šokoladą su sviestu (margarinu).
  2. Supilame cukrų, tirpią kavą ir vandenį ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Nukeliame nuo ugnies.
  3. Kiaušinius lengvai išplakame šluotele ir supilame į šokolado masę, viską dar kartą gerai išplakame.
  4. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir kakava. Po truputį beriame sausus produktus į tešlą ir viską gerai išmaišome. Galiausiai sudedame kapotus graikiškus riešutus.
  5. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 175 laipsnių orkaitėje 20 min kol pyrago viršus sutvirtėja, bet pyragas dar nėra iškepęs.
  6. Kol kepa pagrindas, ruošiame varškės masę: Varškę išmaišome su cukrumi ir vanilinu.
  7. Po vieną mušame kiaušinius ir viską gerai išplakame plaktuvu. Neišsigąskite, kad varškės masė labai suskystės, taip ir turi būti.
  8. Dedame grietinę ir miltus ir vėl viską išplakame.
  9. Paruoštą varškės masę pilame ant sutvirtėjusio, bet dar neiškepusio pyrago.
  10. Užberiame mėlynes.
  11. Vėl kepame pyragą 180-190 laipsnių orkaitėje  apie 1 val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg kepti, uždengiame folija.
  12. Pyragą reikia palaikyti per naktį, kad subręstų.

Skanaus!

P.S. dieviško skonio pyragas. Minštas šokoladinis su riešutais pagrindas ir purus varškės sluoknis… mmm skanumėlis.

Taip pat rekomenduoju išbandyti receptą: Varškės tortas su braškėmis