Tooobulas… !!!!!!!!! Nėra ką daug rašyti, reikia bent kartą paragauti…
INGREDIENTAI
Dideliam pyragui reikės (skliausteliuose kiekiai mažesniam pyragui):
Pagrindui:
- 200 (150) g sviesto (naudojau kepinių margariną)
- 150 (100) g juodojo šokolado
- 200 (150) g cukraus
- vanilino
- 100 (75) ml vandens
- 2 v.š tirpios kavos
- 250 (200) g miltų
- 1,5 a.š kepimo miltelių
- 100 (75) g kakavos miltelių
- 3 kiaušinių
- 100 g kapotų graikiškų riešutų
Varškės masei:
- 1 kg (500g) kreminės varškės
- 200 (150) g cukraus
- 4 (3) kiaušinių
- vanilino
- 100 (50) g grietinės
- 2 (1) v.š miltų
- mėlynių (ar kitokių mėgstamų uogų)
GAMINIMAS
- Puode ištirpiname šokoladą su sviestu (margarinu).
- Supilame cukrų, tirpią kavą ir vandenį ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Nukeliame nuo ugnies.
- Kiaušinius lengvai išplakame šluotele ir supilame į šokolado masę, viską dar kartą gerai išplakame.
- Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir kakava. Po truputį beriame sausus produktus į tešlą ir viską gerai išmaišome. Galiausiai sudedame kapotus graikiškus riešutus.
- Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 175 laipsnių orkaitėje 20 min kol pyrago viršus sutvirtėja, bet pyragas dar nėra iškepęs.
- Kol kepa pagrindas, ruošiame varškės masę: Varškę išmaišome su cukrumi ir vanilinu.
- Po vieną mušame kiaušinius ir viską gerai išplakame plaktuvu. Neišsigąskite, kad varškės masė labai suskystės, taip ir turi būti.
- Dedame grietinę ir miltus ir vėl viską išplakame.
- Paruoštą varškės masę pilame ant sutvirtėjusio, bet dar neiškepusio pyrago.
- Užberiame mėlynes.
- Vėl kepame pyragą 180-190 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg kepti, uždengiame folija.
- Pyragą reikia palaikyti per naktį, kad subręstų.
Skanaus!
P.S. dieviško skonio pyragas. Minštas šokoladinis su riešutais pagrindas ir purus varškės sluoknis… mmm skanumėlis.
Taip pat rekomenduoju išbandyti receptą: Varškės tortas su braškėmis