Visą savaitę, nepaisant minčių apie pomidorinę konkursinę užduotį, galvoje sukosi “karamelė karamelė, karamelinis tortas…” Ir kad kas nors pasakytų, kodėl?! Na, vienas galimų atsakymų galėtų būti tai, kad praeitą savaitgalį pagaliau įsigijau naują 20 cm skersmens tortinę  formą ir, be abejo, magėjo ją išbandyti. Na, o kita priežastis – tortų niekada nebus per daug, ar ne?! Bent jau man…

Ilgai svarsčiusi ir naršiusi po visagalį internetą, supratau, kad visgi geresnio biskvito už Snickers torto biskvitą nerasiu. Tiesa, darbo eigoje jį patobulinau ir manau, kad gavosi dieviškas karamelinis biskvitas. Ir su kepimo milteliais jis visgi geriau iškilo nei su soda, tad sugebėjau supjaustyti net 5 lakštus.

Biskvito sulaistymui ir torto sutepimui pasitelkiau Vilmos patirtį, bet tiek karamelinį kremą, tiek kavos sirupą adaptavau pagal savo poreikius ir viziją. Be to, į 2 biskvito sluoksnius sukroviau dar ir šokoladinio pertepimo. Gavosi, laaaabai fantastiškas  karamelinis kavos tortas, kurį manau, kepsiu ir kepsiu ir kepsiu!!!

BISKVITAS

  • 250 g miltų
  • 4 a.š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 180 g Rududu
  • 225 g grietinės
  • 190 g cukraus

KAVOS SIRUPAS

  • 100 ml stiprios kavos
  • 50 g cukraus

PERTEPIMAS

Karamelinis pertepimas:

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 200 g Rududu
  • 75 g kondensuoto pieno

Šokoladinis pertepimas:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 50 ml pieno
Karamėlinio kavos torto receptas
Karamėlinio kavos torto receptas

GAMINIMAS

Biskvitas

  1. Visus ingridientus virtuvinio kombaino pagalba sumaišykite ir supilkite į kepimo formą (manoji 20 cm skersmens).
  2. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.-1h. Ar biskvitas iškepė, sužinosite įprastu būdu – įkiškite medinį pagaliuką ir, jei jis liks švarus, vadinasi, jau laikas traukti laukan.
  3. Dar karštą išverskite ant lentutės viršumi į apačią ir leiskite visiškai atvėsti.
  4. Supjaustykite į 5 sluoksnius.

Kavos sirupas

  1. Padarykite lietuvišku būdu 100 ml stiprios kavos.
  2. Perkoškite kavą ir supilkite į ją. cukrų. Pakaitinkite viską apie 10 min. ant silpnos ugnies.

Karamelinis pertepimas

  1. Gerai išsukite Rududu.
  2. Supilkite kondensuotą pieną ir vėl viską išsukite.
  3. Sukrėskite maskarponės sūrį ir viską išmaišykite iki vienalytės masės.
  4. Gautos masės turi pakakti tortui sutepti ir papuošti.

Šokoladinis pertepimas

  1. Juodąjį šokoladą ir pieną kartu ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir gerai išsukite.

Torto surinkimas

  1. Apatinį biskvito sluoksnį sulaistykite kavos sirupu, kraukite 2-3 šaukštus karamelinio pertepimo ir paskirstykite jį tolygiai.
  2. Dėkite antrą sluoksnį biskvito, sulaistykite kavos sirupu, pilkite pusė šokoladinio pertepimo, išlyginkite. Tuomet kraukite dar apie 2 šaukštus karamelinio pertepimo.
  3. Dėkite trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistykite kavos sirupu ir pertepkite karameliniu pertepimu.
  4. Ant viršaus dėkite ketvirtąjį sluoksnį, vėl sulaistykite kavos sirupu, supilkite likusį šokoladinį pertepimą ir ant jo tepkite karamelinio pertepimo.
  5. Ant viršaus dėkite paskutinį biskvito sluoksnį, sulaistykite kava.
  6. Leiskite tortui susistovėti bent pusdienį, o dar geriau per naktį.
  7. Tuomet likusiu karameliniu kremu aptepkite torto šonus ir viršų ir papuoškite.
  8. Jei nekantrausite ragauti, darykite tai po pusdienio, bet geriausiai būtų palūkėti dienelę 😉

Torto jau nebėra, o savaitgalį pabaigėme su fantastiška meksikietiška vakariene – quesadillas con guacamole. Gaila, suvalgėme greičiau, nei būčiau spėjus užfiksuoti per objektyvą 😉

Taip pat rekomenduojame:
Kavos tortas
Tortas su maskarponės sūriu