Turinys:
Iš pomidorų šitų turėjo gimti kai kas ispaniško šiuo metu labai intensyviai ruošiamam kulinariniam žurnalui °C, bet nekokie tie pavasariniai pomidorai dar. Netiko. Gimė kitkas. O kas – pamatysim balandžio pradžioj.
Užtat sekmadienio pusryčiams labai tiko kepti, truputuką karamelizuoti pomidoriukai. Aš praktiškai savo lėkštę išlaižiau. Įsivaizduoju, kad derėtų idealiai prie kokio gero keptos mėsos gabalo…
INGREDIENTAI
- 4 vidutinio dydžio prinokę pomidorai
- alyvuogių aliejaus šaukštas
- žiupsnis druskos
- žiupsnis juodų pipirų
- žiupsnis džiovinto raudonėlio
- šaukštas cukraus
GAMINIMAS
- Pomidorus perpjaunam skersai perpus. Dedam nupjauta puse į įkaitintą su aliejumi keptuvę, kepam porą – trejetą minučių.
- Apverčiam. Beriam druską, pipirus ir raudonėlį. Kepam porą minučių.
- Užberiam ant kiekvieno gabaliuko truputį cukraus, apverčiam. Kepam dar vieną-kitą minutėlę, kol cukrus ištirps ir karamelizuosis. Valgom iškarto, dar karštutėlius.