Iš pomidorų šitų turėjo gimti kai kas ispaniško šiuo metu labai intensyviai ruošiamam kulinariniam žurnalui °C, bet nekokie tie pavasariniai pomidorai dar. Netiko. Gimė kitkas. O kas – pamatysim balandžio pradžioj.

Užtat sekmadienio pusryčiams labai tiko kepti, truputuką karamelizuoti pomidoriukai. Aš praktiškai savo lėkštę išlaižiau. Įsivaizduoju, kad derėtų idealiai prie kokio gero keptos mėsos gabalo…

INGREDIENTAI

  • 4 vidutinio dydžio prinokę pomidorai
  • alyvuogių aliejaus šaukštas
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis juodų pipirų
  • žiupsnis džiovinto raudonėlio
  • šaukštas cukraus

GAMINIMAS

  1. Pomidorus perpjaunam skersai perpus. Dedam nupjauta puse į įkaitintą su aliejumi keptuvę, kepam porą – trejetą minučių.
  2. Apverčiam. Beriam druską, pipirus ir raudonėlį. Kepam porą minučių.
  3. Užberiam ant kiekvieno gabaliuko truputį cukraus, apverčiam. Kepam dar vieną-kitą minutėlę, kol cukrus ištirps ir karamelizuosis. Valgom iškarto, dar karštutėlius.

Karamelizuotu pomidoru receptas