Vyro gimtadienio proga kepiau stulbinamai skanų kavos tortuką. Tiesą pasakius, pati nesitikėjau, kad gausis toks skanus. Tortas labai drėgnas, purus ir ne per saldus. Ragavusieji net lėkštes išlaižė. Tortukas buvo neštas į darbą, kolektyvui pavaišinti. Iš pradžių truputį susinervinau dėl jo surinkimo ir išvaizdos (nes stačiakampės torto formos neturiu, teko sutepti lėkštėje, atrodė, kad gausis kreivas šleivas), bet galutiniam rezultate viskas pavyko puikiai.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Nedideliam (11×34 cm) tortukui reikės:
Pagrindui:
- 5 kiaušinių
- 5 v.š cukraus
- 1 a.š. vanilino
- 70 g miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 ml grietinėlės
- 2 a.š. vanilino
- 3 v.š cukraus pudros miltelių
- 1 pak. grietinėlės standiklio
- 4 v.š. balintos stiprios saldžios kavos (balinau ir saldinau kondensuotu pienu)
- 200 g. šviežių trintų braškių su cukrumi
Sulaistymui:
- Puodelio stiprios balintos kavos su brendžiu
Papuošimui:
- 100 g pieniško šokolado
- kakavos
- Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakti mikseriu apie 5–7 minutes, kol masė bus šviesi ir labai puri.
- Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais, persijoti, suberti į kiaušinių masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
- Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Aš naudojau prie orkaitės pridėtą skardą, jos išmatavimai ~35×40 cm.
- Iškeptą biskvitą apversti ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio biskvitas kepė.
- Ataušinti. Ataušusį biskvitą padalinti į tris dalis (11,5 x 30 cm).
-
Kremui maskarponę šluotele išmaišyti su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra ir kava.
-
Grietinėlę išplakti iki standumo ir per kelis kartus įmaišyti į kremą.
-
Kiekvieną biskvito lakštą gausiai sudrėkinti balinta kava su brendžiu.
-
Visus biskvitus aptepti lygiomis kremo dalimis ir sudėti vieną ant kito. Apatinį biskvito sluoksnį prieš aptepant kremu, aptepti trintomis braškėmis.
-
Atšaldyti, kad kremas sustingtų.
-
Puošti tarkuotu šokoladu ir kakava. Šonus aplipinau smulkintais grakiškais riešutais.
Skanaus!