Daugiau saldumynų! Jie padės pagerinti nuotaiką izoliacijos metu ir tuo pačiu dėl kokių nors priežasčių greitai atsikratyti sukauptų grikių atsargų. Jei nemėgstate grikių konsistencijos, kitą kartą prieš ruošdami šiuos keksus, grikius galite susmulkinti maisto smulkintuve.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
- pusantro puodelio kviečių sėlenų
- pusės stiklinės grikių
- stiklinė kvietinių miltų
- pusantro šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio sodos
- druskos pagal skonį
- prinokęs bananas
- stiklinė obuolių padažo
- pusės puodelio fermentuoto pieno
- 4 kiaušinių baltymai
- 1/4 puodelio medaus arba invertuoto sirupo
- kriaušė
- 5-6 džiovintos figos
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Sumaišykite visus sausus ingredientus viename dubenyje, kitame sutrinkite bananą, įpilkite obuolių padažą (galite naudoti uogienę, bet tada sumažinkite produkto kiekį ir nedėkite medaus), kapotą kriaušę, smulkintas figas ir likusius drėgnus ingredientus.
- Mišinį palaipsniui supilkite į tešlos pagrindą ir maišykite iki vientisos masės.
- Supilkite į formas ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite keksus, kol iškeps – jie turėtų būti aukso spalvos ir iš vidaus sausi.