Braškių ir rabarbarų keksiukai yra kaip tik tai, ko užsinorėjau savaitgalį. Turėjome dvejas futbolo rungtynes, kuriose dalyvavome kartu su anūkais, ir man reikėjo susikrauti gėrybių, kad pamaitinčiau juos ir kitus aistringus žaidėjus. Nieks neturi tokio apetito, kaip žaidžiantis vaikas! Sąžiningai, man reikėjo vaikams paruošti kažko, kad neapkraučiau saves nei savo vyrą (mes buvome pavargę). Šie skanūs braškių ir rabarbarų keksiukai alkį numalšino visiems.
Tokius keksiukus išsikepti paprasta, ypač jei jau turite rabarbarų, kurie yra šaldytuve. Jei ne, tiesiog nusipirkite turguje arba vietinėje parduotuvėje (bet geriau visada palaikykite vietinius augintojus), ir viskas.
24 keksiukams:
- 2 puodeliai – rabarbaru (nuvalyti ir susmulkinti)
- ¼ puodelio – cukraus
- 2 stiklinės – braškių (susmulkintos)
- 2 puodeliai – miltų (galima be glitimo)
- 1 šaukštelis – kepimo miltelių
- 1 ½ šaukštelio – kepimo sodos
- ½ šaukštelio – druskos
- 1 puodelis – cukraus
- 2 – kiaušiniai
- 1 šaukštelis – vanilės
- 1 šaukštelis – cinamono
- ¾ puodelio – pieno
- 1 valgomasis šaukštas – cukraus (pabarstymui ant viršaus)
- Susmulkintus rabarbarus ir ¼ puodelio cukraus virkite nedideliame puode ant vidutinės ugnies 10 minučių.
- Per paskutines 3 virimo minutes sudėkite pjaustytas braškes. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite į dubenį ir įdėkite į šaldytuvą.
- Dideliame dubenyje mediniu šaukštu sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda, druską, ¼ puodelio cukraus, kiaušinius, vanilę, cinamoną ir pieną, maišykite, kol gerai susimaišys.
- Į miltų mišinį supilkite atvėsintą rabarbarų/braškių mišinį ir išmaišykite mediniu šaukštu. Supilkite tešlą į keksiukų formas (užpildykite ¾), pabarstykite likusiu cukrumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol viršus taps auksinės rudos spalvos, o įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
- Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti 2 minutes formose, tada keksiukus dėkite ant grotelių ir leiskite jau visiškai atvėsti.
Skanaus!
Taip pat rekomenduojame išsikepti: Keksiukus iš grikių