Taigi, taigi… įsigijau formą keksiukams kepti… šiek tiek apie tai pasiskaitęs ir pasitaręs su www.valgo.me autore, ėmiausi šio skanumyno… rezultate, vos iškepti ir šiek tiek atvėsę, jie paslaptingai greitai ėmė dingti iš lėkštės 🙂 o idomiausia buvo atspėti, kuris keksiukas su kokiu šokoladu 🙂
INGREDIENTAI (24 vnt., 3cm formelės):
- 100 g. sviesto;
- 200 g. miltų;
- 100 g. cukraus miltelių;
- 100 ml. kefyro;
- 2 kiaušiniai;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 100 g. juodo šokolado;
- 100 g. balto šokolado.
GAMINIMAS:
- Ištirpinti sviestą ir palaukti kol šiek tiek atvės.
- Sviestą sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
- Kiaušinius suplakti su kefyru.
- Sumaišyti abi mases.
- Įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.
- Paruošti po šešias juodo ir balto šokolado plyteles, perpjauti kiekvieną plytelę per pusę, kad gauti 24 plyteles.
- Į kiekvieną formelę dėti po pusę tešlos, po gabalėlį šokolado ir vėl šiek tiek tešlos, kad uždengti šokoladą. Masės formelėje turi būti ne daugiau kaip 2/3 formelės dydžio, nes kepdama tešla kyla.
- Kepti iki 225 C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Jei papildomai nenaudosite popierinių formelių, tai kiekvieną skardos formelę reikia sutepti sviestu.