Už lydeką norėčiau padėkoti Tomui. Lydeka iškepė labai skani ir sultinga.

INGREDIENTAI

  • lydekos (apie 1,7 kg)
  • 2 citrinų
  • 1 a. š. rūkytos paprikos
  • kelių šakelių šviežių petražolių
  • 1 v. š. druskos
  • maltų juodųjų pipirų

INGREDIENTAI ĮDARUI

  • 100 g šaldytų špinatų
  • 1 morkos
  • 2 svogūnų
  • 3 v. š. kapotų žemės riešutų
  • 50 ml grietinėlės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 a. š. džiovintų bazilikų
  • 0,5 a. š. džiovintų mairūnų

GAMINIMAS

  1. Lydeką nuskuskite, išdarinėkite. Aš jau gavau išdarinėtą. Lydeką ištrinkite prieskoniais, į vidų įkiškite pjaustytus citrinos griežinėlius ir pjaustytas petražoles. Taip sumarinuotą žuvį palikite per naktį arba 2 – 3 val.
  2. Keptuvėje pakepinkite svogūnus, tarkuotą morką, špinatus, berkite riešutus, prieskonius ir troškinkite apie 5 min. Supilkite grietinėlę ir kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.
  3. Iš lydekos išimkite citrinos griežinėlius, į vidų dėkite įdarą ir pilvą užsiūkite arba susmeikite mediniais smeigtukais (man smeigtukai lūžo, tai aš užsiuvau). Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Stebėkite, kad žuvis neperkeptų ir nesuirtų.
  4. Šalia lydekos iškepkite bulvių. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis, nors jų nelabai ir reikia, nes įdaras su daržovėmis ir jis labai tinka su žuvimi.