Už lydeką norėčiau padėkoti Tomui. Lydeka iškepė labai skani ir sultinga.
INGREDIENTAI
- lydekos (apie 1,7 kg)
- 2 citrinų
- 1 a. š. rūkytos paprikos
- kelių šakelių šviežių petražolių
- 1 v. š. druskos
- maltų juodųjų pipirų
INGREDIENTAI ĮDARUI
- 100 g šaldytų špinatų
- 1 morkos
- 2 svogūnų
- 3 v. š. kapotų žemės riešutų
- 50 ml grietinėlės
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 0,5 a. š. džiovintų bazilikų
- 0,5 a. š. džiovintų mairūnų
GAMINIMAS
- Lydeką nuskuskite, išdarinėkite. Aš jau gavau išdarinėtą. Lydeką ištrinkite prieskoniais, į vidų įkiškite pjaustytus citrinos griežinėlius ir pjaustytas petražoles. Taip sumarinuotą žuvį palikite per naktį arba 2 – 3 val.
- Keptuvėje pakepinkite svogūnus, tarkuotą morką, špinatus, berkite riešutus, prieskonius ir troškinkite apie 5 min. Supilkite grietinėlę ir kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.
- Iš lydekos išimkite citrinos griežinėlius, į vidų dėkite įdarą ir pilvą užsiūkite arba susmeikite mediniais smeigtukais (man smeigtukai lūžo, tai aš užsiuvau). Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Stebėkite, kad žuvis neperkeptų ir nesuirtų.
- Šalia lydekos iškepkite bulvių. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis, nors jų nelabai ir reikia, nes įdaras su daržovėmis ir jis labai tinka su žuvimi.