Dar vienas skumbrės receptas. Skumbrė – fantastiška žuvis, o ją paruošti galima įvairiais būdais. Nors Lietuvoje ji dažniausiai valgoma rūkyta, taip pat galima šią žuvį kepti keptuvėje ar orkaitėje, virti vandenyje ar garuose, o galiausiai, valgyti ir visiškai “neparuoštą” – kaip sashimi.
Skumbrę geriausia kepti tefloninėje keptuvėje, kad nepriliptų. Jei neturite tefloninės keptuvės, galite kepti orkaitėje po gerai įkaitusiu griliumi – maždaug 2-3 min ant kiekvienos pusės, arba kol žuvis iškeps.
Taip pat į salotas dėjau ciabatta duoną, todėl, kad ji gan kietoka ir išlaiko formą net ir prisigėrusi užpilo. Seniau šios salotos buvo ruošiamos norint sunaudoti poros dienų senumo sudžiūvusią duoną, tačiau tie laikai, kai duona buvo gaminama tik iš miltų, vandens, druskos ir mielių, jau praeityje… Į supermarketų duoną dedami įvairūs maistiniai priedai, kurie padeda duonai ilgai išsilaikyti šviežiai. Aš visą procesą pagreitinau – supjausčiau duoną gabalėliais ir apkepinau orkaitėje.
Jei galite, leiskite salotoms pastovėti kelias valandas ar net per naktį – jų skonis tikrai pagerės.
INGREDIENTAI:
- Skumbrės filė (bent jau 2 filė vienam asmeniui);
- Druskos, pipirų;
- Aliejaus kepimui.
- Ciabatta duonos, supjaustytos gabaliukais;
- 100-200g nedidelių pomidorų;
- 2-3 šaukštų žalių alyvuogių;
- 1 vidutinio dydžio raudono svogūno;
- saujos susmulkinto baziliko lapų;
- druskos, pipirų;
- 3 šaukštų alyvų aliejaus;
- 3 šaukštų balto vyno acto.
GAMINIMAS:
- Paruoškite salotas: sumaišykite visus ingredientus, uždenkite ir palikite pastovėti.
- Ant vidutinės aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
- Pabarstykite skumbrės filė druska bei pipirais ir dėkite oda žemyn į keptuvę.
- Kepkite 2-3 minutes, apverskite, pakepkite dar 1 min ir nuimkite nuo ugnies.
Patiekite skumbrę su Panzanella salotomis. Skanaus!