Kaip jums oras? VASARA! PASAKA! Sėdėjau kojas ištempusi kopose, gėriau saulės spindulius,  kvėpavau jūros oru ir tiesiog nenustojau  džiaugtis, kad gyvenimas yra nuostabus. Tokios buvo mano Velykos. Su arbata dažyti gavosi labai gražūs, o su kinrožėmis visiškai nepavyko, bet kai oras tobulas, tai ir margučiai atrodė nuostabūs. Viskas gavosi puikiai, net suradau kur galima nusipirkti fantastiškos silkutės Palangoje, jeigu perkate su galva. Geriausios silkės vieta: jeigu einate nuo turgaus lik Maximos, stovi du žuvies kioskai vienas priešais kitą, tai ta geroji silkė yra dešinėje pusėje stovinčiame kioske. O dar atradau, kad džiovintas džiovintas žiobrys yra nerealiai skanu 🙂 Visą gyvenimą galvojau, kad aš tų sudžiuvėlių net neparagausiu, o dabar kaifuoju, kad pabandžiau ir jums rekomenduoju. Pirkau Palangoje toje pačioje gatvėje kur ir silkę, tik arčiau turgaus, toks mėlynas stacionarus kioskas (įeiti į vidų reikia).

O po tokių pasigyrimų apie žuvies atradimus Palangoje, kepiau šventinę vištą.

4-6 porcijos

INGREDIENTAI

  • 1 nedidelė višta
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • 100 g žaliųjų alyvuogių
  • 2 v.š. balzaminio acto
  • 1 galvutė česnako
  • 2 apelsinai
  • 1 čili pipiras
  • 2 v.š. aliejaus
  • Druska ir pipirai
  • Čiobreliai

GAMINIMAS

  1. Alyvuoges sutrinkite su balzaminiu actu, aliejumi, 4 skiltelėmis česnako. Likusias česnako skilteles sukapokite.
  2. Įtrinkite alyvuogių mase, česnakais, kapotais čili pipirais, druska vištą.
  3. Apelsinus supjaustykite riekelėmis ir lengvai paspauskite iš jų sulčių palaistykite, o riekelėmis apdėkite vištą.
  4. Pabarstykite šviežiu čiobreliu. Palikite 2-4 valandoms.
  5. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių uždengus folija, po to nudengus dar 20. Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio.

Labai kvapni, sultinga ir begalo skani mėsytė.