Keptas Helim sūris su mėtų pagardu

Karolina
Helim sūris yra kilęs iš Kipro, tačiau populiarus tiek Graikijoje, tiek Turkijoje. Žinoma, turkai dažnai jo nežino, nes paprasčiausiai vertina savo tradiciškus sūrius ir būtinai klasik.
Keptas Helim sūris su mėtų pagardu

Todėl ir daugybė turkiškų sūriu paprasčiausiai ir vadinami beyaz peynir – balti sūriai, tačiau jų skonis, minkštumas skiriasi. Vieni skaniau pusryčiams, kiti tiks ant duonos tepti ar su arbūzų bei melionu ragauti. O štai helim, kitur dažniau Halloumi vadinamas, yra toks sūrus gaminys, kuris visiškai man neskanus, jei valgomas tiesiog iš pakuotės, o jo skonis atgyja apkepus. O jei dar pagardinus gaiviomis vasaros daržovėmis arba vaisiais, bei mėta, jis tiesiog dainuoja burnoje. Taigi šiandien pasitinku Stambulietiškus karščius šiomis salotomis. Skanaus ir jums!

INGREDIENTAI 4 asmenims:

  • 250 g helim arba halloumi sūrio;
  • 1/3 raudono svogūno;
  • 2 vyšniniai pomidorai;
  • 1/3 aitriosios paprikos;
  • Saujelė šviežių mėtų;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 v.š. citrinų sulčių;
  • 1 v.š. granatų padažo;
  • Druskos ir juodųjų pipirų.
Keptas Helim sūris su mėtų pagardu
Keptas Helim sūris su mėtų pagardu

GAMINIMAS:

  1. Supjaustykite hellim/halloumi sūrį 5 mm storio riekelėmis.
  2. Įkaitinkite keptuvę, šiektiek apšlakstykite aliejumi.
  3. Sudėkite sūrį ir apkepkite kiekvieną riekelę apie 1-2 minutes iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Atidėkite lėkštėje.
  4. Smulkiai sukapokite svogūną, pomidorus, aitriąją pariką. Sudėkite į dubenėlį. Smulkiai sukapokite mėtas. Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, granatų sirupą, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Druskos daug nedėkite, nes pats sūris yra gana sūrokas.
  5. Pagardu apšlakstykite kepintą sūrį. At viršaus uždėkite dar kelis mėtų lapelius. Iš karto pateikite.

Skanaus!

Taip pat rekomenduojame:
Total
0
Shares
Related Posts
Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonųjų kopūstų salotos

Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas.
Karolina
Plačiau