Todėl ir daugybė turkiškų sūriu paprasčiausiai ir vadinami beyaz peynir – balti sūriai, tačiau jų skonis, minkštumas skiriasi. Vieni skaniau pusryčiams, kiti tiks ant duonos tepti ar su arbūzų bei melionu ragauti. O štai helim, kitur dažniau Halloumi vadinamas, yra toks sūrus gaminys, kuris visiškai man neskanus, jei valgomas tiesiog iš pakuotės, o jo skonis atgyja apkepus. O jei dar pagardinus gaiviomis vasaros daržovėmis arba vaisiais, bei mėta, jis tiesiog dainuoja burnoje. Taigi šiandien pasitinku Stambulietiškus karščius šiomis salotomis. Skanaus ir jums!
INGREDIENTAI 4 asmenims:
- 250 g helim arba halloumi sūrio;
- 1/3 raudono svogūno;
- 2 vyšniniai pomidorai;
- 1/3 aitriosios paprikos;
- Saujelė šviežių mėtų;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 3 v.š. citrinų sulčių;
- 1 v.š. granatų padažo;
- Druskos ir juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
- Supjaustykite hellim/halloumi sūrį 5 mm storio riekelėmis.
- Įkaitinkite keptuvę, šiektiek apšlakstykite aliejumi.
- Sudėkite sūrį ir apkepkite kiekvieną riekelę apie 1-2 minutes iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Atidėkite lėkštėje.
- Smulkiai sukapokite svogūną, pomidorus, aitriąją pariką. Sudėkite į dubenėlį. Smulkiai sukapokite mėtas. Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, granatų sirupą, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Druskos daug nedėkite, nes pats sūris yra gana sūrokas.
- Pagardu apšlakstykite kepintą sūrį. At viršaus uždėkite dar kelis mėtų lapelius. Iš karto pateikite.
Skanaus!
Taip pat rekomenduojame: