Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais

Valgome
Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais
Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais

Naujametinei vakarienei ruošiau viščiuką pagal Jamie Oliver receptą ir tikrai nelikome nusivylę, buvo labai ir labai saknu. Recepto šaltinis: J.Oliver “Gaminame su Oliveriu”.

4 porcijoms reikia:

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • viščiukas apie 2 kg
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 kg nuskustų bulvių
  • 1 didelė citrina
  • 1 česnako galvutė (padalyta į skilteles)
  • šviežių čiobrelių (dėjau džiovintus)
  • alyvuogių aliejaus
  • šviežių rozmarinų šakelių (taip pat dėjau džiovintus)

Nebūtinai:

  • 8 plonų griežinėlių rūkyto sluoksniuoto kumpo
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Viščiuko vidų ir išorę įtrinkite druska (nepagailėkite) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Jei galite, padarykite tai ryte, tada uždenkite viščiuką ir įdėkite į šaldytuvą, kol būsite pasirengę jį gaminti pietums ar vakarienei. Taip paruošta mėsa bus tikrai skani.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Užvirinkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens.
  3. Supjaustykyte bulves 42-43 cm dydžio gabaliukais, sudėkite į vandenį kartu su citrina ir česnako skiltelėmis ir virkite apie 12 minučių.
  4. Nukoškite, palikite nugaruoti, tada išimkite ciktriną ir česnako skilteles.
  5. Kol citrina tebėra karšta, atsargiai subadykite ją apie 10 kartų.
  6. Išimkite viščiuką iš šaldytuvo, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite alyvuogių aliejumi.
  7. Į ertmę dėkite citriną ir česnako skilteles ir čiobrelius, tada dėkite viščiuką ant kepimo skardos (aš įmoviau į kepimo rankovę) ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
  8. Iškelkite viščiuką į lėkštę. Skardoje turėtų likti kepimo metu išsiskyrusių riebalų, į juos ir sudėkite apvirtas bulves kartu su rozmarinais.
  9. Padarykite skardoje vietos ir atgal uždėkite viščiuką. Jei naudosite kumpį, tai šiuo metu jį užklokite ant viščiuko ir kepkite dar 45 minutes kol viščiukas visiškai iškeps, o bulvės gražiai apskrus (Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios).
  10. Iškepus viščiukui, citrina išimame, česnakus išspaudžiame ant bulvių arba vištienos.

Tiekiame ir gardžiuoajmes. Nepaprastai paprasta ir skanu!!!

Rekomenduoju daugiau vištienos patiekalų:

Related Posts