Naujametinei vakarienei ruošiau viščiuką pagal Jamie Oliver receptą ir tikrai nelikome nusivylę, buvo labai ir labai saknu. Recepto šaltinis: J.Oliver “Gaminame su Oliveriu”.
4 porcijoms reikia:
- viščiukas apie 2 kg
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 kg nuskustų bulvių
- 1 didelė citrina
- 1 česnako galvutė (padalyta į skilteles)
- šviežių čiobrelių (dėjau džiovintus)
- alyvuogių aliejaus
- šviežių rozmarinų šakelių (taip pat dėjau džiovintus)
Nebūtinai:
- 8 plonų griežinėlių rūkyto sluoksniuoto kumpo
- Viščiuko vidų ir išorę įtrinkite druska (nepagailėkite) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Jei galite, padarykite tai ryte, tada uždenkite viščiuką ir įdėkite į šaldytuvą, kol būsite pasirengę jį gaminti pietums ar vakarienei. Taip paruošta mėsa bus tikrai skani.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Užvirinkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens.
- Supjaustykyte bulves 42-43 cm dydžio gabaliukais, sudėkite į vandenį kartu su citrina ir česnako skiltelėmis ir virkite apie 12 minučių.
- Nukoškite, palikite nugaruoti, tada išimkite ciktriną ir česnako skilteles.
- Kol citrina tebėra karšta, atsargiai subadykite ją apie 10 kartų.
- Išimkite viščiuką iš šaldytuvo, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite alyvuogių aliejumi.
- Į ertmę dėkite citriną ir česnako skilteles ir čiobrelius, tada dėkite viščiuką ant kepimo skardos (aš įmoviau į kepimo rankovę) ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
- Iškelkite viščiuką į lėkštę. Skardoje turėtų likti kepimo metu išsiskyrusių riebalų, į juos ir sudėkite apvirtas bulves kartu su rozmarinais.
- Padarykite skardoje vietos ir atgal uždėkite viščiuką. Jei naudosite kumpį, tai šiuo metu jį užklokite ant viščiuko ir kepkite dar 45 minutes kol viščiukas visiškai iškeps, o bulvės gražiai apskrus (Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios).
- Iškepus viščiukui, citrina išimame, česnakus išspaudžiame ant bulvių arba vištienos.
Tiekiame ir gardžiuoajmes. Nepaprastai paprasta ir skanu!!!
Rekomenduoju daugiau vištienos patiekalų: